Viktigt att kunna bidra lokalt

Viktigt att kunna bidra lokalt

Som ett av mina mål för mitt år som president har jag pekat på vikten av att vi ska hitta lokala projekt eller verksamheter vi kan stödja. En sådan verksamhet är Lille Beddinge Teater och dess barn- och ungdomsverksamhet.

Söndagen den 2 juli stod Trelleborg-S:t Nicolai värdar för ett arrangemang på Lilla Beddinge Teater. Inbjudan hade gått ut till rotarianer i Distrikt 2390 Besökare kom från Rotaryklubbar i Höganäs, Landskrona, Malmö, Lomma-Bjärred, Staffanstorp, Svedala och Skurup på Lilla Beddinge Teater.

Träffen den 2 juli visar på kraften i Rotary. Från olika delar av vårt distrikt strålar rotarianer samman och har trevligt. Vi såg den fantastiska uppsättningen av Dåliga Mänskor. Vi hade dessutom förmånen av att först få avnjuta en god räkmacka och i pausen njutit av en chokladkaka till kaffet.

 

Efter föreställningen fick jag möjlighet att överräcka ett bidrag till Lilla Beddinge Teaters sommaraktiviteter. Under sommaren kommer de driva en Teaterskolan och en Dansskolan för barn och ungdomar. En samlad gåva på 5 870 kr. Alla rotarianer som idag besökte teatern bidrog med 30 kr/person (29 pers * 30 kr = 870 kr). Tänk om vi fyllt hela salongen med rotarianer och gäster….  Trelleborg-S:t Nicolai Rotaryklubb bidrog med ytterligare 5 000 kr.

 

Jag tycker det är viktigt att kunna bidra till lokala projekt. Detta bidrag hoppas vi ger utdelning för framtida fler fantastiska uppsättningar på Lilla Beddinge Teater. Tycker också det är viktigt att inte all sommarlovsaktivitet för barn och unga är idrottsinriktad.  Jag vet med mig själv att jag inte var särskilt intresserad av sådant. Detta ger fler möjlighet att göra något skoj under sommaren.

Jag hoppas vi kan hitta fler bra lokala projekt att stödja, samtidigt som vi så klart fortsätter vårt arbete genom Rotary på den internationella arenan också.

Fick stå på scen under en kort stund i alla fall

2 reaktioner på ”Viktigt att kunna bidra lokalt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s