Rotary bidrar till lokal utveckling

Rotary bidrar till lokal utveckling

 

För andra året i rad bjuder Rotary i Trelleborg in till en kulturell musikalisk upplevelse på Söderslätt. Lilla Beddinge Teater sätter i år upp musikalen Stinsen brinner och till en av de första förställningarna efter premiären har Trelleborg Rotaryklubb och Trelleborg-S:t Nicolai Rotaryklubb bjudit in rotarianer från hela distriktet.

Förra året var första året och då kom totalt 29 rotarianer med gäster till teatern och upplevde föreställningen Dåliga mänskor. I år hade 46 rotarianer med gäster anmält sig och de kom från klubbar i Harlösa, Helsingborg, Kristianstad, Lund, Malmö, Staffanstorp, Skurup, Svedala, Ängelholm och Trelleborg förståss.

Arrangemanget är i grunden rätt enkelt. Vi ses en timme före föreställningen, äter en räkmacka och samtalar över klubbgränserna. En fantastisk föreställning bjuds vi på. I pausen blir det kaffe och kaka innan vi fortsätter att ha en fantastisk underhållning.

 

Jag är glad och stolt att i år ha fått presentera tillsammans med min presidentkollega, numera past president, Mats Offerlind bidraget som våra klubbar tillsammans enats om. Våra klubbar bidrar tillsammans med 15 000 kronor till Lilla Beddinge Teaters barn- och undomsverksamhet under sommarlovet. För att utöka detta bidrag ytterligare så bidrar varje rotarian med 50 kr/biljett till denna verksamhet. Totalt betyder det att Rotary skänker 17 300 kronor till denna lokala utveckling för barn och unga som är intresserade av kultur.

Rotary är en internationell organisation, världens största yrkesnätverk och bland världens största bidragsgivare. I perspektiv kan ses att år 1980, när Rotary tog upp kampen mot polio fanns det 350 000 poliofall över hela världen. Idag är den siffran 11. Vi har tillsammans med andra bekämpat denna sjukdom. Vi har visat att vi kan åstadkomma stora underverk i världen.

Men, vi får aldrig glömma att vi har att underverk att bidra till på hemmaplan också. Med vårt bidrag säkerställer vi att barn och unga får en möjlghet att prova på sina talanger och utvecklas. Alla kommer säkerligen inte att bli scenartister, men kunskaperna man får med sig från denna sommarlovsaktivitet som sker i Lilla Beddinge Teaters regi bygger för livet. Därför är det viktigt att vi, Rotary, är med och bidrar till denna lokala utveckling. Rotary är en organisation som bidrar till utveckling, både lokalt och globalt.

Felicia, Liv och Rasmus från Lilla Beddinge Teater tar emot bidraget från Rotary i Trelleborg från Mats och Ulf. Vårt bidrag till sommarlovsverksamheten blev i år 17 300 kronor.

3 reaktioner på ”Rotary bidrar till lokal utveckling

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s