Sommarstaden Trelleborg

Sommarstaden Trelleborg

 

Det är något speciellt med att röra sig i Trelleborgs centrum sommartid. Det går inte riktigt att säga när förändringen sker, men den kommer varje år. Semestertider leder fram till en annan stad.

Jag går till Rådhuset varje dag. Under året står många bilar parkerade bland annat vid Övre och vid Söderslättsgymnasiet. Eleverna går eller cyklar till gymnasiet. Vi andra beger oss till våra jobb. Helt plötsligt är stadsbilden en annan. Det är tomt på bilar och få är ute och går i den tidiga morgonen. Fastighetsskötare och personal från tekniska förvaltningen är ute och städar upp staden.

Under dagen börjar livet på gatorna. Fler och fler strosar omkring. Folk stannar upp och tar bilder. Helt plötsligt så rör sig fler och fler på stadens gator. Det pratas tyska, engelska och svenska från landets alla håll och kanter. Turisterna har kommit till stan. Uteserveringarna blir fler och fler. Vi är fler som sitter ute och njuter av vår lunch. En gång i timmen kommer Palmtåget körande på gågatan, alltid gott med folk ombord.

Fler människor är i rörelse men tempot är lite lugnare. Fler besökare kommer och upplever vår stad. Trelleborgen får dagligen sina besökare. Smygehuk är ett givet besöksmål för turisterna. Det finns en hel del att besöka och uppleva när man kommer till Trelleborg sommartid. En sommarstad som utvecklas bland annat med fler uteserveringar.

Våra besökare kommer inte enbart för att sitta på uteserveringar utan besöker också våra butiker. Det är roligt att då kunna känna att Trelleborgs stad har ett bra utbud av butiker. Här finns både lokala unika butiker och de stora märkena är representerade. Valengallerian genomgår en förändring och ger plats åt nya butiker som är på väg in. H&M har valt Trelleborg som ort för etablering av deras heminredningsbutik H&M Home. Ett spännande tillskott till butiksfloran i Trelleborgs centrum. Något som kommer locka än fler att handla i Trelleborg, sommar som vinter.

Trelleborg är en stad i ständig utveckling. Nya butiker kommer till. Gamla försvinner. Butiker flyttar och får förnyad kraft. Vissa får förnyad kraft och gör nysatsningar. Det är det som är spännande med Trelleborg. Det händer hela tiden förändringar. Extra roligt är det att se hur staden lever upp extra om sommaren. Gör som andra – besök och njut av Trelleborgs city om sommaren. Det är roligare att sitta på en uteservering än hemma i trädgården.

Trelleborg är alltid värt ett besök

Trelleborg – den moderna handelsstaden med historiska anor

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s