Kiev here I come – vecka 30

Kiev here I come – vecka 30

 

Har upptäckt att det där med semester är rätt skönt. Sen kanske jag inte lärt mig fullt ut att stänga av omvärlden helt. Kollar min e-post, svarar på meddelanden och finns tillgänglig. Blev till och med så att jag i tisdags jobbade en halv dag. Vad ska man göra när två entreprenörer hör av sig och vill träffas?

Kan i och för sig inte kalla det jobb, men ett möte var det på måndagskvällen inom Rotary. Vi träffades för att diskutera det kommande året, lite visioner för framtiden och hur min programförklaring om att vår klubb ska vara en BRA klubb ska kunna förverkligas. Bra samtal och många skratt. Kommer bli ett kul år det här.

Onsdagen var en mycket annorlunda dag. För första gången någonsin kunde ett kryssningsfartyg, M/S Artanina, anlöpa Trelleborgs hamn. Det har förberetts på olika sätt för att göra detta besök så bra som möjligt. Alla goda krafter samverkade och man kavlade upp ärmarna. Vi bär nog alla med oss förhoppningen att om detta besök blev bra och uppskattat kommer det bli fler framöver.

Jag hade i ett svagt ögonblick lovat att ställa upp som guide på Trelleborgen. Logiken var att jag kan tyska, jag kan Trelleborgen -> jag kan guida på Trelleborgen på tyska. I och för sig inget fel i sig. Jag har gjort det tidigare, fast detta var första gången jag skulle göra det själv ”professionellt”. De andra gångerna har de jag guidat haft kännedom om att jag inte är utbildad guide eller att min tyska endast härstammar från tre år på högstadiet.

Nåväl, jag körde på för fullt med armar och ben. De båda grupperna lyssnade intresserat och verkade nöjda efteråt. Så nu väntar jag bara på nästa uppdrag.

Efter guidningarna begav jag mig hem och svidade om från borgherre till mer tidstypiska kläder för idag. Begav mig ut på stan för att se att det var en hel del i rörelse denna dag. Kul att se hur AB Visit Trelleborg mannat upp vid ankomsten. Kul också att våra besökare välkomnades av vikingar. Det är ju så man ska bli hälsad när man kommer till vikingastaden Trelleborg.

Jag gick till Utsiktsberget för att få en bättre blick på fartyget. Det jag hade tänkt skulle ta fem-tio minuter blev snarare en och en halv timme av samtal om Trelleborgs utveckling, Kuststad 2025 och en del andra lokala spännande frågor. Gillar dessa spontana möten och samtalen, även om jag har semester.

Lördagen var ännu en dag i kärlekens tecken. Jag hade fem vigslar. Två på Rådhuset, en högst uppe i fyren i Smyge, en på östra stranden och en på Holmanäs. Första gången jag haft fler vigslar på engelska än svenska på en dag. De på Rådhuset hölls på svenska, övriga på engelska. Lite speciellt var vigsel i fyren. Ett par från Rostock som viger sig här, lite i hemlighet för familjen hemma. Dessutom blir det en väldigt intim känsla, och varm, att stå högst uppe i fyren och förrätta en vigsel.

Men nu väntar nya äventyr.

 

Måndagen den 24 juli

Reser till Kiev, Ukraina

 

Tisdagen den 25 juli

Semester i Kiev

 

Onsdagen den 26 juli

Semester i Kiev med en dagstur till Tjernobyl

 

Torsdagen den 27 juli

Semester i Kiev

 

Fredagen den 28 juli

Reser hem från Kiev och därmed har jag besökt 38 av Europas 50 huvudstäder

 

Lördagen den 29 juli

Vigslar

Borgherre Ulf på Trelleborgen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s