Redan september? Vecka 36

Redan september? Vecka 36

 

Kalendern är fulltecknad och många spännande saker är på gång. Den ena rivstarten efter den andra. Många bollar i luften och alla andra typiska plattityder slängs ut både här och där. Av olika skäl blev det en lucka i veckoagendan men nu är jag tillbaka.

Större delen av vecka 34 var jag i Kina, i staden Tianjin, som har 15 miljoner invånare. Fick tillfällen att träffa många företrädare från distrikt, kommun och företag när jag var där. De är väldigt intresserade av att få till ett utbyte och samarbete med Trelleborg, både kommunen och vårt näringsliv. Väldigt intensiva och inspirerande dagar. Kommer mer om detta längre fram i denna blogg.

Jag har hunnit med att vara president vid två möten på Rotary. Förra måndagen var det CG Olofsson som berättade om Rotary Doctors Sweden. Anne Abraham Marbrandt kom gången efter och berättade om NyföretagarCentrum Öresund.  Dessutom var jag på min första träff med de andra sju presidenterna på Söderslätt och diskuterade gemensamma frågor.

I veckan som gått har jag haft möjlighet att samtala med och besöka tre företag, alla näthandelsföretag med bas i Trelleborg. En företagare har designat en plånbok, ett företag ägnar sig åt näthandel av lite olika typer av prylar och ett företag tillverkar ”skinnställ” fast då inte i skinn. Tre intressanta besök som gav inspel kring en växande bransch. Var och en i sin nisch med sina förutsättningar. Väldigt spännande att höra hur de resonerar kring företagande och nätets fördelar och utmaningar som handelssynpunkt.

Under onsdagen blev det också till att avtacka Tommy Halén, som varit VD för Trelleborgs Hamn AB under många år. Som avtackningsgåva fick han ett apelsinhus, för att minnas de olika ståndpunkter vi haft i just denna fråga. Önskar honom all lycka till när han nu är på väg in i pensioneringen.

Under fredagen blev det också till att gräva det fösta spadtaget i kvarter Sparven. Om lite drygt två år kommer två nya hus finnas på plats där det gamla bryggeriet en gång stod. Ska bli spännande att se när husen väl står på plats. Ser bra ut på ritningen i alla fall.

Fredagen började med att vi genomförde den andra träffen med företrädare för industri- och tillverkning i Trelleborg. Denna gång var träffen mer inriktad mot kompetensförsörjning kopplat till bildningsverksamheten. En träff som gav en del konkreta tips till både oss och Arbetsförmedlingen kring vad branschen ser som viktiga kompetenser vid rekryteringen.

Lördagen innebar två vigslar och premiären av Spelmannen på taket på Malmö Opera. Dessutom fick jag tillfälle att träffa gänget i svenska goalball-landslaget. De hade träningsläget inför EM i Finland här i Trelleborg. Anledningen till att jag träffade dem är att jag är tillträdande team manager för landslaget.  Ett spännande uppdrag jag ser fram emot.

Veckan som kommer bjuder på

Måndagen den 4 september

Möte kring Citysamverkans ekonomi

Avstämningsmöte inför utbildningen Förenkla – helt enkelt och Näringslivsfrukosten #trelle0745

Möte kring Blixtlåset 2018

Rotary – Trelleborg Green Room presenterar sig

 

Tisdagen den 5 september

Besök från Kina

Kommundirektörens stab

Kommunledningsgruppen

Genrep på Trelleborgen inför torsdagens uppvisning

 

Onsdagen den 6 september

Företagsbesök på Smarteyes

Jubileumskursen – Urbanisering och tillväxt under flera årtusenden

 

Torsdagen den 7 september

Möte med Staples Connect

Företagsbesök på Platstorget

Vikingamiddag på Trelleborgen i samband med den internationella hamnkonferensen

 

Fredagen 8 september

Samtal kring utveckling av inkubatorverksamheten

Besöka Valens läkargrupp som nyinviger sina lokaler

Företagsbesök hos Trelleborgs Möbelservice

Munskänkarna

 

Söndagen den 10 september

Mitt i byn i Beddinge

 

Redo för premiären av Spelmannen på taket

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s