Halvvägs genom september – vecka 37

Halvvägs genom september – vecka 37

 

Veckan som gått har verkligen varit varierande och händelserik. Det är så klart svårt, och kanske lite farligt, att peka ut vad som varit roligast. Men det är väl ändå så att det som man testar på för första gången alltid är extra roligt? Jag tyckte i alla fall att veckans höjdpunkt var när jag fick vara med och vara viking på Trelleborgen.

Jag har under många år varit medlem i Halsingarna, en förening med vikingar som gör bra uppvisningar och slåss så svärden gnistrar och sköldarna blir till flisor. Gruppen hade fått uppdraget att arrangera kvällsunderhållningen under den stora konferensen för Baltic Port Organization där Trelleborgs Hamn AB stod som värd. Jag hade en ledig kväll och anmälde mig till att vara med som viking. Dock med reservationen att jag inte slåss.

Jag hade kommit med några inspel kring manus, så det fick en lokal koppling och tydliga hamnreferenser. Den lokale jarlen, jag, har byggt en stor ny fin hamn. Gästerna är här för att fira den nya hamnen. Jarl Olaf kommer med sitt stora drakskepp, men får inte plats i med det i hamnen. Förvecklingar, lite kärlek, vikingalekar och mycket slagsmål blir det under kvällen. Det visar sig att Jarl Olaf seglat till fel hamn, får tillbaka hamnavgifter av Jarl Ulf och sen blir alla glada. Verkligen kul att få vara med och använda sina eventuella skådespelartalanger.

En annan kul upplevelse i veckan var veckans slut. Det vill säga Mitt i byn som jag besökt i tio år. De tidigare åren som invigningstalare. I år var jag bara pratare… gick runt och pratade med de olika företagarna som ställde ut, var allmänt social och hade många bra samtal under tiden jag var där. Märkligt nog fylldes kassen på med godsaker och trevligheter under tiden. När kassen var full och plånboken tom kunde jag åka hem. Samtalade säkerligen med tiotalet lokala företagare under tiden. Väl investerad tid denna söndag.

Veckans mer formella företagsbesök blev hos Trelleborgs Möbelservice och tapetserare Anna von Rosen. Ett trevligt och intressant samtal om hennes bransch och villkor, samt höra hennes tankar kring Trelleborg och våra utmaningar.

Tre trevliga kvällsaktiviteter kan noteras. Fyra om jag räknar med tillställningen på Trelleborgen. På Rotary under måndagen så berättade John Pickens om Trelleborg Green Room. Tyckte det blev bra och informativt kring vår inkubatorverksamhet. Onsdagen ägnades åt att gå, för mig, näst sista föreläsningen i jubileumskursen på Lunds universitet. En föreläsning jag tror vi i Trelleborg kan plocka vissa godbitar ur. Den handlade om urbanisering och tillväxt under årtusenden. Den fick mina tankar att gå igång kring vårt framtida arbete kring Kuststad 2025 och hur vi ska agera. Tredje trevliga kvällen var fredagskvällen på Munskänkarna när vi provade vin från Sydafrika.

Även denna veckan kom en delegation från Kina på besök. De var från Wenshan i södra Kina. De hade uttryckligen bett om information om vår samhällsbyggnadsprocess så kollegan från samhällsbyggnadsförvaltningen, planarkitekt Charlotte Hägg-Reader, var med och gav en bra och ingående presentation kring detta. Vi hade ett avslutande samtal kring hur vi agerar i samhällsbyggnadsprocesser kring dialog och förankring. Eftersom det fanns investerare med i delegationen passade vi på att sälja in Kuststad 2025 när vi ändå hade chansen.

 

Veckan som kommer bjuder på

Måndagen den 11 september

Möte i kommundirektörens stab

Möte kring sjöstaden, en av arbetsgrupperna i Kuststad 2025

Avstämningsmöte kring näringslivsarbetet i Trelleborgs kommun

Rotary – ikväll ser vi fotboll när Trelleborgs FF möte GAIS.

 

Tisdagen den 12 september

Avslutande seminarium kring SKL:s utbildningsinsats Förenkla – helt enkelt.

 

Onsdagen den 13 september

Styrelsemöte med Trelleborgs Citysamverkan

Företagsträff med Xpert parkering

Företagsbesök hos Platstorget

 

Torsdagen den 14 september

Näringslivsfrukosten #trelle0745 under temat ”På gång i innovativa Trelleborg

Akademiska Föreningens Överstyrelsemöte i Lund

 

Fredagen den 15 september

Frukostmöte kring miljödiplomering för fastighetsägare

Koordineringsmöte Kuststad 2025

Vernissage Europan-förslagen av sjöstaden

 

Lördagen den 16 september

Vigsel

Vernissage ”Trelleborg genom konstnärsögon” som en del av Föreningen Gamla Trelleborgs jubileumsfirande

Höst på Trelleborgen

 

Söderslätt i september

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s