På vift i Linköping, Malmö och Stockholm i vecka 38

På vift i Linköping, Malmö och Stockholm i vecka 38

 

Vissa veckor blir varandras kontraster. Veckan som gick hade helt fokus på Trelleborg. Det var knappt att jag kom över kommungränsen en enda gång. Den kommande veckan är det knappt att jag kommer vara i Trelleborg.

Måndagen började med möte i kommundirektörens stab. Ytterligare interna avstämningsmöten fanns på dagens agenda. Kvällen med Rotary blev annorlunda och trevlig. Vi gick på fotboll tillsammans och såg i sensommarsolens sken hur Trelleborgs FF plockade tre poäng mot GAIS. En trevlig träff med bra innehåll.

Tisdagen blev en heldag i Parken. Under året har Trelleborgs kommun under ledning av SKL genomfört utbildningsinsatsen Förenkla – helt enkelt. Nu var det dags för sista träffen och avstamp för det framtida arbetet. Fick också tillfälle att diskutera ett utkast till näringslivsprogram tillika handlingsplan för ett än mer företagsvänligt Trelleborg. Bra engagemang bland de som var där.

Onsdagen innehöll allt från styrelsemöte med Citysamverkan till utbildning kring W3D3 som är vårt ärendehanteringssystem. Hade möjlighet att göra ett företagsbesök också. Platstorget. se som en nätbaserad jobbsökarsida där varje kommuns alla lediga jobb ska kunna finnas och sökas anonymt. Trots att det började regna och blåsa var kvällens aktivitet väldigt rolig och annorlunda. Fick möjligheten att prova landslagskläder, så att jag kan vara rätt ekiperad när jag formellt träder till uppdraget som team manager för Svenska herrlandslaget i goalball vid årsskiftet. EM pågår nu i Finland. Hade gärna varit där för att börja få känna vad det är för kul jag gett mig in på.

På besök hos platstorget.se

Veckans andra energikick var Näringslivsfrukosten #trelle0745. Gott om deltagare, många kommer tidigt och minglar. Många nya besökare. Bra dragningar. Först ut var förvaltningschefer Cecilia Lejon och Annikki Tinmark kring Trelleborgs kommuns prisbelönta arbete kring digitalisering. Detta följdes av stadsarkitekt Ann-Katrin Sandelius som berättade om Översiktsplanen 2028 samt alla pågående planer som är i kommunen i dagsläget. Efter lite teknikstrul berättade VD Anna Gauffin af Uhr från Qloss AB om hur de levererar lack till hela världen från fabriken i Trelleborg. Bra och informativa presentationer.

Denna kväll var den enda kväll jag var utanför kommunen. Var nämligen en sväng i Lund och höll i klubban på Akademiska Föreningens Överstyrelsemöte.

Även fredagen ägnades åt interna möten. Fick möjlighet att vara på vernissage och se de olika förslagen som kommit in i Europan-tävlingen. Vernissage blev det även under lördagen då Föreningen Gamla Trelleborg  öppnade sin utställning på Trelleborgs Museum med tavlor som varit i deras kalendrar. Dagen avslutades på Trelleborgen och den höstmarknad/skördefest som genomfördes för första gången.

 

Veckan som kommer bjuder på

Måndagen den 18 september

Förmöte inför informationsmötet kring ett trygg och säkert centrum

Styrelsemöte med NyföretagarCentrum Öresund, Malmö

Workshop kring avsiktsförklaring gällande Business Center Trelleborg

Rotary – Kan upphandling vara kul och kreativt? med Trelleborgs kommuns upphandlingschef Kristian Silverberg

 

Tisdagen den 19 september

Seminarium – Vilken tillväxtliga spelar kommunen i? – Fastighetsägarna arrangerar denna träff i Malmö.

Business lunch med Trelleborgs FF

Möte med Anders Olshov, Malmö

 

Onsdagen den 20 september

Träff med Fastighetsägarna i Trelleborg

Styrelsemöte med Trelleborgs Citysamverkan

Möte med Fredrik Friblick, Prolog AB

Resa till Linköping

 

Torsdagen den 21 september

Heldag i Linköping för bland annat besök i Vallastaden för inspiration för framtida byggnation i Trelleborg

 

Fredagen den 22 september

Tysk-svenska handelskammarens seminarium kring export till Tyskland, Stockholm

 

Lördagen den 23 september

Vigslar

 

Föreningen Gamla Trelleborgs vernissage på Trelleborgs museum

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s