In på upploppet september – vecka 39

In på upploppet september – vecka 39

 

Ack ja, vad tiden går. Knappt har man hunnit lära sig att skriva 2017 förrän det snart är dags för jul igen. Tre månader kvar till julafton och i veckan vänder vi bladet till oktober.

Veckan som gick hade en god blandning av det mesta. Styrelsemöte med NyföretagarCentrum Öresund, förberedelser inför ett möte med verksamhetsutövare och fastighetsägare i centrum, en workshop kring Business Center Trelleborg, en telefonintervju om lokalmarknaden i Trelleborg. Ja, så såg måndagen ut. Dessutom avslutades dagen med ett informativt och trevligt möte med Rotary där upphandlingschef Kristian Silverberg höll ett intressant föredrag.

Upphandlingschef Kristian Silverberg berättar om upphandlingar för Rotary

Tisdagen var en dag i tillväxtens tecken. Dagen började med ett seminarium arrangerat av Fastighetsägarna Syd kring i vilken tillväxtliga ens kommun ”spelar i”. Även om Trelleborg hamnade i den ”sämsta” ligan verkade vi ha bäst förutsättningar för att klättra. Kul och inspirerande. Trelleborgs FF hade business lunch efter detta. Ett bra sätt att lära känna företagarna bättre. Träffade efter det Anders Olshov på Intelligence Watch som presenterade sin verksamhet och en rapport kring tillväxt som även den pekar på att Trelleborg går en ljus framtid till mötes.

Onsdagen började med ett möte med de lokala fastighetsägarna. Bland annat gick vi igenom cityklimatsrapporten som pekade ut att utvecklingen i Trelleborgs stadskärna mellan 2015 och 2016 är den nästbästa i Skåne, fjärde bästa i Sverige. Efter det var det styrelsemöte i Citysamverkan, därefter möte med Prolog AB. Efter denna fulltecknade dagen var det till att sätta sig på Pågatåget till Malmö för att sedan fortsätta färden mot Linköping och studiebesöket där.

En rätt stor delegation begav sig från Trelleborg för att besöka Vallastaden och ta del av deras kunskaper och tankar i samband med deras bomässa. Intressant att se och besöka. Jag begav mig vidare mot Stockholm och fredagens seminarium arrangerat av Tysk-Svenska handelskammaren kring export till Tyskland. Ett bra informativt seminarium.

Lördagen hade vigselfokus. Tre vigslar på olika håll i kommunen avverkades och kvällen ägnades åt en kräftskiva i goda vänners lag.

Vad bjuder då nästa vecka på?

 

Måndagen den 25 september

Kommundirektörens stab

Möte med Näringslivsutskottet på KLS Ugglarps

Möte kring remissvar gällande nationell infrastrukturplan

Rotary – samverkan skola och arbetsliv

 

Tisdagen den 26 september

Frukostmöte på PwC – Skåne framtidsfabrik eller fattighus, Malmö

Konferensen Öresundsmarknaden – Framtiden för en växande region, Malmö

 

Onsdagen den 27 september

Möte med Lena Bäcker kring internationellt samarbete och utveckling, Stockholm

 

Torsdagen den 28 september

SKL:s konferens ”En välfungerande och inkluderande arbetsmarknad”, Stockholm

 

Fredagen den 29 september

Samtal kring landsbygdsutveckling

Avtackning av Cecilia Lejon och Ola Johnsson

Möte kring Kuststad 2025

Premiär – Sound of Music på Nöjesteatern, Malmö

 

Lördagen den 30 september

Vigslar

Överlämningsmöte kring goalball

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s