Välkommen oktober – vecka 40

Välkommen oktober – vecka 40

 

Då var årsdagen passerad. I ett år har jag nu varit Trelleborgs kommuns näringslivschef. Har varit ett spännande år. Det var därför roligt att när Svenskt Näringslivs ranking presenterades i veckan så var Trelleborg den kommun som lyft sitt resultat nästbäst i Skåne, nummer sju i riket. Vi är nu på plats 170 och det finns goda förutsättningar att fortsätta denna resan uppåt.

Ett kärt återseende började veckan med. Det var åter dags för näringslivsutskottet att sammanträda och denna gång var det KLS Ugglarps som var företaget vi besökte. Det var ett litet tag sedan jag var där senast. Roligt att höra hur företaget utvecklats över åren och vilka möjligheter som finns framåt. Roligt också att se en del kända ansikten på plats.

Cecilia Wennersten och Eva Ekmark från Bildningsförvaltningen i Trelleborgs kommun besökte Rotary. De berättade om arbetet som de gör för att öka dialogen och samarbetet mellan skola och näringslivet/arbetslivet. En bra redogörelse kring vad som idag sker i samtalet och samverkan mellan skolans olika nivåer och näringslivet.

Tisdagen började med frukostmöte på PwC i Malmö där de berättade om tillväxtförutsättningarna i Skåne. Lite olika är alla de undersökningar som görs, men de pekar alla på samma sak. Skåne halkar efter i tillväxtligan, så det är viktigt att vi alla arbetar för att lyfta våra kommuner och vår region för ökad tillväxt. Efter denna träff var det bara att vandra över gatan till Malmö Live för att gå på konferensen Öresundsmarknaden. En heldag kring fastighetsmarknaden i Öresundsregionen. Det var roligt att se att Trelleborgs kommun satsat på att vara där och fick också tillfälle att berätta om våra utvecklingsprojekt i allmänhet och Kuststad 2025 i synnerhet. Kändes som intresse fanns för det som händer och sker i Trelleborg.

Onsdagen och torsdagen spenderades i Stockholm. Möten under onsdagen och torsdagen innebar SKL:s så kallade idékonferens kring en välfungerande och inkluderande arbetsmarknad. Tycker inte det gav så mycket. Lite för mycket inifrån och ut perspektiv. SKL, kommunerna och Arbetsförmedlingen pratade OM näringslivet med näringslivet var inte där. Gav inte riktigt de inspel jag hade hoppats på.

Fredagen började med möte kring hur företagen på landsbygden ska kunna samverka och utvecklas. Intressanta tankar som jag hoppas kan arbetas vidare med. Därefter var det dags för en lite tråkigare tillställning. Det var avtackningen av två kollegor och goda kamrater, Cecilia Lejon och Ola Johnsson, som gjorde sin sista dag i Trelleborg. Vi har jobbat tillsammans i snart elva år, så det är klart tråkigt när de nu drar vidare med sitt engagemang och kompetens. Roligt för deras del så klar, men tråkigt för egen del.

Kvällen avslutades dock i glad stämning. Det var premiären av musikalen The Sound of Music på Nöjesteatern i Malmö. En väldigt välsjungen musikal även om jag tycker att dekoren kunde varit bättre. Sevärd upplevelse som kan rekommenderas.

Två vigslar på Rådhuset sen var det en nästan en heldag med planering inför det kommande goalballåret. Nästa år står Sverige värd för VM i goalball. Tillsammans med nuvarande ledning för landslaget så utvärderades EM och planerades inför det kommande året. Till årsskiftet tillträder jag som Team Manager och jag ser verkligen fram emot detta nya spännande uppdrag. Lite pirr i magen är det allt.

 

Nu väntar en ny vecka och månad med nya utmaningar

Måndagen den 2 oktober

Frukostmöte med fastighetsägare och verksamhetsutövare i city kring införandet av pollare  på gågatan

Föredrag för företrädare från Lidköpings kommun kring näringslivsarbetet

Gäst på BNI i Malmö

Möte med IUC Syd i Malmö

Styrelsemöte i Rotary

Rotary – Sydkustsol Ek.För. presenterar sig och sina planer

 

Tisdagen den 3 oktober

Träff med Stefan Lundgren

Träff med Henrik Stenson

 

Onsdagen den 4 oktober

Företagsbesök hos nyöppnade Minnesbergs Bed&Breakfast

Workshop på LTH kring produktiva städer som en del i Kuststad 2025, Lund

 

Torsdagen den 5 oktober

Avstämningsmöte med kommundirektören

Möte med Fitness Force

Studiebesök på Torvehallerne i Köpenhamn

 

Fredagen den 6 oktober

Träff med alla näringslivschefer i Greater Copenhagen, Köpenhamn

 

Lördagen den 7 oktober

Rotarys distriktskonferens, Malmö

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s