Livet tar sina egna vägar

Livet tar sina egna vägar

Jag är en person som inte planerar hur mitt liv ska vara och bli. Jag lever livet för stunden och ser vilka vägar det tar mig på.

Inför provvalet 2006 var jag så trött på politiken efter de år jag varit inne i den att jag kände att antingen får jag en chans att förändra saker och ting, eller så lägger jag av. Jag fick chansen att förändra saker och ting. Under åtta år hade jag möjligheten att tillsammans med andra personer och partier förändra Trelleborg och skapa förutsättningar för framtiden.

Valet 2014 ville annat än vad jag ville, men jag fick ändå möjligheten att föra mitt parti och De borgerliga vidare i opposition.

För drygt ett år sedan lämnade jag alla mina politiska uppdrag. Personligen stängde jag ner helt och hållet på ”åsiktsmaskinen”.

Jag har haft ett spännande trevligt givande år som näringslivschef där jag träffat många otroligt trevliga givande driftiga kreativa företagare. Det har varit ett otroligt roligt år och en spännande resa. Dock ville inte min kropp följa med på denna resa längre utan jag har drabbats av en utmattningsdepression.

Jag är sjukskriven till den 30 november. Det är en tid jag kommer ägna mig åt att lyssna på min kropp för att se vad jag verkligen vill och kan. En tid för eftertanke och reflektion. En tid då jag kan fundera över min framtid och vad jag kan ge.

Det har blivit en paus i livet. En högst ovillig paus i livet, men ens egen kropp kan man inte lura. Fastän ni alltid möter en ständigt leende, ständigt kämpande, Ulf så har ni inte sett verkligheten. Kanske är det verkligheten, livet, som nu hunnit ikapp mig?

Jag vet inte. Jag låter livet, jag, få en paus. Jag lyssnar till läkarnas råd. Jag andas ut. Jag stannar upp.  Jag är helt klart mer osocial nu på sociala medier än vanligt. Jag backar. Jag låter mig själv få lov att vara jag. Inte vem du tycker att jag ska vara. Jag låter mig själv få vara jag. jag andas ut. Jag funderar. Jag låter mig själv få lov att vara mig själv för en stund i mitt eget liv.

Jag har lovat mina läkare att bara göra saker jag själv tycker är roligt. Det är vad som är min ledstjärna just nu. Jag ska bara ha roligt. Inte känna några krav. Ju fortare jag finner balansen i livet, desto fortare kommer jag tillbaka.

Livet tar sina egna vägar. Ibland blir det omvägar.  Snart är jag tillbaka på vägen igen.

14 reaktioner på ”Livet tar sina egna vägar

  1. Ta hand om dig nu Ulf, bra att du är sjukskriven och hittar tillbaks till dig själv. Låt detta ta den tid det kommer att ta.
    Kram Annelie som du vigde inne på Valen 2008.

  2. Jag och Sten önskar dig god bättring på vägen, att allt går bra! Nu ska du ta hand om dig och göra precis det du skriver om.
    Vi är så glada för att du finns, du betyder mycket för oss!
    Bästa krya på dig hälsningar från oss i Mörtsal!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s