Mäktig musikalisk hyllning i Motown

Mäktig musikalisk hyllning i Motown

Den börjar som en musikalisk käftsmäll tillika en batalj mellan The Temptations och Jackson 5. En bra upptempostart för en musikal som handlar om skivbolaget, artisterna och Motown-soundet.

Musikalen tar sin början när skivbolaget ska fira sitt 25 årsjubileum. Det är också där det hela slutar efter en underbart underhållande kavalkad med många av de hits som getts ut av Motown.

Vi får se hur The Temptations, Jackson 5, Marvin Gaye, The Supreems och senare Diana Ross blir upptäckta och får sina stora hits. Tyvärr får vi också följa med på resan när både sångare, sångerskor, grupper och låtskrivare lämnar bolaget.

Låtarna är både medryckande och välkända. Det är inte svårt att få publiken att klappa och sjunga med när så önskas. Vi kommer också lätt upp på fötter när det är dags för finalsångerna.

I väntan på att ridån går upp

Det sceniska

Både enkelt men ändå viss teknik. Enkelt på så sätt att det är inte för omfattande och avancerade tekniska scener. Men ändå med en del tekniska lösningar och enklare rekvisita.

Det är nog just den typen av musikal som inte ska ha allt för mycket tekniska saker heller. Det är musiken och sångerna som ska vara i fokus. Men vi kände nog alla att vi var i Las Vegas när Diana Ross gjorde sin solodebut.

UB UB UB UB UB UB

Sång och framträdande

I en musikal som handlar om ett skivbolags historia förväntar man så klart mycket sång och musik. Besviken blev man inte.

Det var en intressant blandning av sånger. Vissa sjöngs som en del av berättelsen. Andra låtar var för att visa de olika artisternas sånger och när de sjöngs in. Vissa låtar blev bara små snuttar medan andra sjöngs i sin helhet.

En bra blandning av duktiga artister. Det var nästan som att Diana Ross och Stevie Wonder var på scen genom röst och rörelse.

Det var väl inga direkta dansnummer men det är klart att de rörde sig till musiken. Vissa band hade ju sin koreografi och den visades så klart.

UB UB UB UB UB UB

Avslutande omdöme

Det var en musikal med hög igenkänningsfaktor. Många bra och kända låtar. Högt tempo genom hela föreställningen.

Det var nästan svårt att inte sjunga med. Medryckande och ensemblen var väldigt professionell. Vid några tillfällen bjöds publiken in att bli en del i föreställningen.

I slutet stod vi i alla fall upp och sjöng med. Ett bra sätt att avsluta en bra underhållande musikal med många bra sånger.

UB UB UB UB UB UB

Programbladet till musikalen Motown

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s