Fantastiskt fabulös Aladdin

Fantastiskt fabulös Aladdin

Aladdin är den föräldralöse småbanditen i den påhittade staden i öknen. Sultanen i riket har en dotter, Jasmine, som måste finna en prins att gifta sig med för att säkra tronföljden. Givetvis finns det onda krafter, Jafar, som helst ser sig själv på tronen och gör vad de kan för att lyckas. En del i detta är att få tag i lampan med anden i. Men den ende som kan göra det är den oslipade diamanten Aladdin. Men helt så enkelt är det så klart inte. Maktkamp. Lögner. Kärlek. Och en flygande matta är några av ingredienserna i denna musikal som baseras på Disneys film med samma namn.

Välkommen till Aladdins förtrollande värld

Det sceniska

Imponerande storslagna scener erbjuds. Vi tas från att vara mitt i gatubruset, på basaren, i slottet, ute i öknen och till grottan där anden i flaskan ska hittas. En smakfull storslagenhet.

Det är ju en tecknad film som ligger till grund för musikalen. De lyckas med konststycket att få den animerade filmen att bli verklighet.

Det helt klart mest imponerande är den flygande mattan.

UB UB UB UB UB UB

Framträdanden och sång

Detta är en musikal där helheten är bättre än delarna. Ensemblens prestation som helhet är bättre än enskilda skådespelares. Inget ont i det. Tack och lov är där många ensemblenummer och det är dessutom en duktig ensemble. Bra sång- och dansnummer som är en ren fröjd för ögon och öra.

En roll som är tacksam, men också krävande, att spela är rollen som Anden i flaskan. Det gäller att ha rätta glimten i ögat och det tycker jag att vår Ande hade.

UB UB UB UB UB UB

Anden i flaskan fast ute ur den nu

Avslutande omdöme

Aladdin är en trevlig och underhållande musikal, för gammal och ung. En klassisk feel-good-musikal. Man kommer dit, blir road och lämnar teatern med ett leende på läpparna.

Jag har inte sett filmen, men det gör inget. Musikalen känns inte som att den bygger på filmen utan den bär sig själv.

En bra, rolig och underhållande musikal framförd av en duktig ensemble.

UB UB UB UB UB UB

Är Anden hemma?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s