Fantastiska Dreamgirls

Fantastiska Dreamgirls

Tre tjejer från Chicago åker till en talangtävling. Vinner inte den men får däremot erbjudande om att vara körtjejer till redan tämligen känd sångare. Efter viss övertalning leder det ändå fram till turné. Efter ett tag är det dags för de tre sångerskorna att ta steget ut i rampljuset och prova en egen karriär. Men med framgångarna kommer tyvärr också slitningar och en del fult spel.

De tre Dreamgirls

Det sceniska

I princip hela musikalen handlar om livet på scen. Därför har man valt att ha riggar med strålkastare som bakgrund och dekor. Först störde jag mig lite på det eftersom det blev mycket av samma. Men ju längre in i musikalen man kom och ju fler variationer av dekoren man kom desto mer rätt kändes konceptet.

I andra akten blev dessutom scenerna mer avancerade och varierande. Fortfarande med strålkastarriggarna på scen men med större sammanhang.

UB UB UB UB UB UB

Framträdanden och sång

En musikal som handlar om en sånggrupp ska givetvis innehålla mycket sång. Dreamgirls är inget undantag. Dessutom är det otroligt duktiga sångerskor som innehar huvudrollerna.

Ett lite roligt grepp är en del av dialogen sjungs fram istället för talas. Då gäller det att spetsa öronen.

Musikalen innehåller en del shownummer och då får ensemblen visa sina sång- och danskunskaper. Något de så klart klarar med bravur.

Även om alla tre Dreamgirls sjunger fantastiskt bra, måste ändå Effie framhållas. När hon tar i, troligen från tårna, i avslutningsnumret i första akten lämnas ingen oberörd. Vilka röstresurser!

UB UB UB UB UB UB

Dreamgirls på Savoy Theatre

Avslutande omdöme

Musikalen Dreamgirls bygger på verkliga händelser. Den behandlar både framgångar och bakslag, vänskap och fulspel på ett bra sätt, i högt tempo med många sånger och dansnummer.

Väldigt bra att de gett ut en CD, för musiken i sin helhet är väl värd att lyssna på flera gånger.

Även om den handlar om motgångar och svek ser man till att musikalen slutar lyckligt. Glad och med en feel-good-känsla lämnar man Savoy Theatre efter en mycket bra och underhållande musikal.

UB UB UB UB UB UB

Den duktiga ensemblen tackar för sig

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s