Ruthless – berättelsen om hämningslös ambition

Ruthless – berättelsen om hämningslös ambition

Uttrycket att gå över lik för att få det man vill ha ligger till grund för denna musikal. En skolflickas önskan om att få spela huvudrollen i skolans uppsättning av ”Pippi åker till Tahiti” leder fram till mord. Hon åker i fängelse. Modern, som angav henne, upptäcker att hon egentligen är dottern till en talangfull känd men försvunnen skådespelerska. Modern har levt ett enkelt liv som hemmafru i den typiska förorten i Kalifornien. Helt plötsligt väcks de ärvda generna till liv och hon blir en hyllad musikalartist på Broadway. Men man kommer ingenstans utan att vara beredd att gå över lik, utan hämningslös ambition.

Ridån redo att gå upp för Ruthless

Det sceniska

Scenen är väldigt enkel. Tre dekorer finns genom hela föreställning – hemma i förorten, våningen i New York och på scen, framför den stängda ridån.

Sättet att jobba med dekoren påminner mycket om en revy eller spex. En fast dekor i första akten, en dekor i andra. Förvisso snygg och välgjord, men ändå rätt enkelt och lite tråkigt.

UB UB UB UB UB UB

Framträdanden och sång

Kan man se en produktion på West End som håller dålig kvalitet? Jag vet inte, för än har jag inte sett det. Detta är en liten produktion. Gissar att det var två, kanske tre, i orkestern. På scenen var det sex skådespelare.

På samma sätt som dekoren påminner om en revy eller ett spex, så gör framträdandet också det. Det känns spelat och man flörtar gärna med publiken. Trevligt, men ändå blir det att man spelar en roll. Man är inte sin karaktär.

UB UB UB UB UB UB

Programbladet för Ruthless

Avslutande omdöme

Trevlig och underhållande är väl ett bra sätt att sammanfatta Ruthless. Det är nästan som att de driver medvetet med sig själva.

Storyn är mer åt revyhållet. Skulle göra sig bra som ett sommarlustspel. Bra underhållning och lite motion för skrattmusklerna. Passande underhållning en lördags eftermiddag helt enkelt.

UB UB UB UB UB UB

Ensemblen tackar för sig

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s