Palmfestivalen blir Psalmfestivalen

Palmfestivalen blir Psalmfestivalen

Jag råkade vara i Rådhuset tidigare i veckan och hörde snacket i korridorerna efter ett möte mellan ledningen för Palmfestivalen och kommunen. Till följd av de omfattande besparingarna som Trelleborgs kommun står inför blir det inget bidrag alls i år till Palmfestivalen. Däremot kommer Svenska kyrkan via Trelleborgs församling rädda festen.

Tydligen är kommunen glad för att de slipper kostnaden för något som är festligt men inte kommunal kärnverksamhet. Festivalfolket bryr sig inte eftersom de får pengar som ”en skänk från ovan” som det uttrycktes.

Största förändringen i programmet, förutom namnbytet, är att det blir fisk istället för den traditionellt torra fläskfilén som alltid tar slut. Fisk lär räcka till tusen åter tusen hungriga. Och lite bröd.

Några tillägg i vissa sånger som sjungs kommer att göras. Perikles kommer sjunga ”Var ska vi sova i natt” med justeringen ”sa Josef, Här finns ingen säng som står tom”.

Svenska kyrkan verkade inte ha något emot att sponsra det stora tältet på Stortorget. Tydligen ansåg man att det ”låg i linje med verksamheten”.

Enda kravet som den nya sponsorn hade på festivalens innehåll var tävlingen ”Så kan det låta”. Det blev krav på att det endast ska sjungas sånger från Psalmboken. Troligen kommer detta påverka valet av artister som ställer upp, men det är okänt i nuläget.

 

 

””””””””””””””””””””””””’
Givetvis var detta ett aprilskämt. Publicerat 2019-04-01

2 reaktioner på ”Palmfestivalen blir Psalmfestivalen

  1. Tack för informationen! Bra blogg.
    Eventet blir sakralt, en himmelsk upplevelse!
    Ett beslut nu inför påsk och sedan hänryckningens tid.
    Palmerna lär ju känna sig illa behandlade.
    Trädkramare borde å deras sida protestera!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s