En tanke blev ett initiativ

En tanke blev ett initiativ

 

1988 fanns det över 380 000 fall av polio i världen. Idag drygt 20. Polio är en virussjukdom som kan skada ryggmärgen och förorsaka förlamning. Mot polio gå det att vaccinera. År 1988 bestämde sig Rotary för att utrota polio. Nu ser vi slutet. Snart kan polio vara ett minne blott.

Ibland går det inte riktigt att förklara hur jag tänker eller hur mina idéer uppstår.

Någonstans tror jag att ett första frö såddes under Rotary Convention i Toronto förra året. Det blev där väldigt tydligt hur stor och viktig frågan om polions utrotning var.

 

Jag kände att jag ville också göra något men vet inte riktigt hur eller vad. Speciellt inspirerande var det att höra och se vad rotarianer runt om i världen gjorde för denna gemensamma sak.

I tiden hoppar vi sen till juletid. Vår klubb, Trelleborg-S :t Nicolai Rotaryklubb, stod och sålde julkort. Kort som köpts internt via U-Fonden för 100 kr. Vi sålde de vidare för 150 kr, där 50 kr gick till Rotary Doctors Sweden arbete.

Om det var vädret, mycket regn och blåst, eller priset eller kanske produkten så var det inte riktigt en försäljningssuccé. Men viktigt var det att vara på plats, visa upp oss och prata om Rotary.

Lättare var det att under samma period sälja Jarlens julöl 2018 och Hönsinge Hantwerksbryggeris Vintermys. Om det var produkterna eller priset, 20 kronor per flaska, låter jag vara osagt. Försäljningssuccé blev det i alla fall.

Olika inspel och tankar snurrar. En tanke dök upp. En tanke blev ett initiativ. Ett initiativ blev en penna som ser ut som en spruta. En penna med tryck på för Rotary och End Polio Now på. En penna för 20 kronor där 10 kronor per såld penna går till kampen mot polio.

Rotary står inte ensam i kampen mot polio. Det är exempelvis organisationer som UNICEF, Världshälsoorganisationen WHO och Bill and Melinda Gates Foundation som arbetar mot polio.

För varje dollar som Rotary samlar in bidrar Bill and Melinda Gates Foundation med två.

Var insamlad dollar blir tre genom End Polio Now

Var insamlad dollar blir tre genom End Polio Now

Så därför detta enkla upplägg.

Köper man en av dessa pennor får vi in $1 i kampen mot polio.

Pennan som ser ut som en spruta i kampen End Polio Now

Pennan som ser ut som en spruta i kampen End Polio Now

 

Så, gör som jag och Bill – join the fight against polio now!

 

Detta bildspel kräver JavaScript.

 

LET’S END POLIO NOW!

En reaktion på ”En tanke blev ett initiativ

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s