Första talet som DGND i Rotary distrikt 2390

Första talet som DGND i Rotary distrikt 2390

 

Lördagen den 18 maj presenterades jag som District Governor Nominee Designated (DGND) i distrikt 2390 inom Rotary. Detta syftande till att jag under verksamhetsåret 2021/2022 är distriktsguvernör. 

Följande är en transkribering av det tal jag höll vid distriktssamrådet. 

(applåder)

Tack så mycket för det.

Jag heter Ulf Bingsgård och jag har blivit DGND. Det betyder ju att om allting går som det ska, att åren 2021/2022 så är det jag som kommer vara distriktsguvernör här i vårt distrikt.

Anledningen till att vi skjutit fram min punkt på dagordningen är, och det är en liten nackdel när man är aktiv i Rotary, att man gärna vill vara med på så många ställen samtidigt som bara är möjligt. Klockan 10 idag kör vi igång en aktivitet i Trelleborg och det är jag som har alla grejerna och ska stå på första passet. För att kunna vara med på två ställen samtidigt få man lösa det på detta sätt. Jag uppskattar det. (detta sas kl 9.15 i Höllviken)

Lite kort om mig. Jag har varit med i Rotary vid två tillfällen. Första vändan, 2006-2009, då jag var med i Trelleborg-Sjöormen men då jag inte kunde fullfölja mina uppdrag på grund av att tiden inte räckte till.

Så jag lämnade.

Men, jag kom tillbaka 2015 för att jag kände att det fanns något i mitt liv som saknades. Det var då Rotary som kunde fylla mitt samhällsengagemang och bli det sättet att vara med och bidra till en bättre värld.

Sedan dess har jag vari ett antal olika saker i klubben. Förra året var jag dess president och detta år är jag assisterande guvernör och past president i Trelleborg-S:t Nicolai som min Rotaryklubb heter.

Mycket av det jag märker är att ju mer man ger sig in i organisationen, ju mer man engagerar sig, desto mer har man möjlighet att ta del av hur fantastisk organisationen är.

Som assisterande guvernör har man möjlighet att besöka sina egna klubbar och få reda på hur spännande livet är där.

Dessutom har jag en liten hobby. Jag samlar på Europeiska huvudstäder, även om det nu har blivit huvudstäder i största allmänhet som jag samlar på. Då passar jag ju på att besöka Rotary när jag är iväg också och inser hur fantastiskt välkomnande det är.

Som rotarian är man medlem i en världsorganisation. Man är 1 av 1,2 miljoner och vi är alla rotarianer. Det är en känsla som jag vill föra vidare och vill vara med och utveckla tillsammans med er så att vi får ett fantastiskt bra distrikt, nu och in i framtiden.

Stort tack!

3 reaktioner på ”Första talet som DGND i Rotary distrikt 2390

  1. Mina gratulationer till detta världsomspännande och innehållsrika engagemang! Grattis Ulf!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s