Besök från Shanghai Pudong

Besök från Shanghai Pudong

Jag är en person som i grunden är spontant och flexibel. Tycker själv att jag är anpassningsbar, men det finns också tillfällen då jag kan bli lite gnällig. Skulle nog vilja påstå att så länge jag vet vad jag har att utgå från så är jag väldigt flexibel i övrigt. Men, ibland så blir det lite väl vilt och tight i schemat för att jag ska känna mig lugn och nöjd. Det var lite det som hände när Shanghai Pudong New Area Committe kom på besök. Kanske mest för att besöket kom en dag när mötena var tätt inplanerade och dessutom i olika städer.

Från början skulle jag träffa delegationen på morgonen i Lund för att sedan ha ett möte i Malmö med Rotary. Till följd av ett inställt flyg blev det frågan om ett eftermiddagsmöte i Lund istället. Någon gång mellan 13.30 och 15.00 skulle jag vara i Lund. Turligt nog kunde jag flytta fram 15-mötet till 15.30. Det kluriga var att jag hade möte i Malmö fram till kl 13.30 och mötet kl 15.30 var också i Malmö, men min hybridbil kan vara en riktig racerbil ibland.

Delegationen från Shanghai Pudong New Area Institute of Administration var på besök under ledning av Mao Loxiong.

Tyvärr var det inte ett sommarvarmt Lund som välkomnade våra besökare. Regndropparna hängde i luften, det blåste och var allmänt småruggigt. Men, välkomnandet blev varmt och jag gjorde mitt bästa för att hålla ångan uppe.

Delegationen fick information om Lunds universitets historia och nutid. Det blev även information om det svenska utbildningssystemet i allmänhet och universitets- och högskolepolitiken i synnerhet. Hur ett universitet styrs och hur man arbetar med grundutbildning, forskarutbildning och uppdragsutbildning. Viktigt var också att berätta om att utbildning i Sverige är avgiftsfri och det svenska studiestödssystemet.

Syftet med deras besök var att få information och inspiration för att kunna utveckla den egna utbildningen. Givetvis uttrycktes intresse för utbyte och samarbete framöver.

Kort, intensivt men informativt kan besöket sammanfattas, innan de skulle rusa vidare för att flyga hem. Och jag skulle vidare till nya möten.

Delegationen från Shanghai Pudong på besök i Lund

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s