Vikingaöl ser dagens ljus

Vikingaöl ser dagens ljus

På fredag eftermiddag, den 2 augusti,  sker lanseringen av Jarlens öl. En lokalt produceras öl med smak från vikingatiden.  Samarbetet mellan Hönsinge Hantwerksbryggeri AB och UBIC KB, ägare av varumärket Taste of Viking, fortsätter.

Jarlen rör om i ölen

Nu har detta samarbete landat in i en somrig ljus öl med lite sting.

”- Tanken med Taste of Viking är att är att ge dagens läckergommar en smak av vikingatid, därmed inte sagt att det som erbjuds är som det var på vikingatiden. Våra smakpreferenser har ändrats över tid vilket gör att detta snarare ska tilltala dagens vikingar” säger Ulf Bingsgård, som ligger bakom smakkonceptet Taste of Viking och är ägare av UBIC KB.

Jarlens öl, en folköl (3,5 %), är en ljus pilsner smaksatt med en näve nässlor och kommer lanseras i samband med Hönsinge Bryggpub på fredag, med start kl 16.00.

En näve nässlor

Ölen kommer givetvis finns till försäljning i bryggeriets gårdsbutik. Nu påbörjas det stora arbetet med att få lokala restauranger och butiker att ta in denna öl i deras sortiment.

Inför förra årets jul lanserades Jarlens julöl 2018 med smak av kummin, körvel, mejram och timjan. Den sålde slut väldigt snabbt.

Nu är beredskapen bättre inför denna lansering.

 

2 reaktioner på ”Vikingaöl ser dagens ljus

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s