Lyckad lansering av Jarlens öl

Lyckad lansering av Jarlens öl

Under fredagens Bryggpub på Hönsinge Hantwerksbryggeri lanserades Jarlens öl. En ljus lager, 3,5 %, som har smaksatts med nässlor. Eller som Jarlen själv säger – med en näve nässlor.

En näve nässlor

Många av de som kom beställde en  Jarlens öl, som dagen till ära gick att få på tapp. En ljus gul/guldaktig öl med ett smakfullt skum. Ett fat rymmer 20 liter öl och det sålde slut. Turligt nog fanns det flaskor på kylning så att kunderna fick sin öl.

Det fanns dessutom kunder som köpte med sig ölen hem, både i enskilda flaskor och en hel låda.

Denna fredags Bryggpub blev något annorlunda än de tidigare. Inte bara för att det gick en viking och serverade öl, utan för att det helt plötsligt började regna. Inte ett snällt sommarregn utan det blev rätt så rejält och lokalt.

Bland de som provade Jarlens öl kom det bara positiva kommentarer. De lyfte fram att det var en god öl, som har en annorlunda smak. Men att den annorlunda smaken är en god annorlunda smak. En lätt och lättdrucken öl man gärna tar ett glas till av.

Jarlens öls etikett

För egen del tycker jag det är en rolig öl, genom att det är doft av nässlor. Första smaken som möter dig är nässla, men sedan går smaken  över i vanlig ljus lager och lämnar en angenäm ölsmak i munnen. Precis som jarlen vill ha det.

 

Just nu finns Jarlens öl endast till försäljning via Hönsinge Hantwerksbryggeri, i bryggeriets gårdsbutik. Arbetet påbörjas nu med att få, främst, lokala restauranger, caféer och livsmedelshandlare, att ta in ölen i sortimentet. Det ska bli en spännande utmaning.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s