Vad är Rotary för dig?

Vad är Rotary för dig?

Under rubriken ”Vad är Rotary för dig?” fördes ikväll ett samtal mellan klubbens medlemmar. Det var en så kallad klubbafton som genomfördes i Trelleborg-S:t Nicolai Rotaryklubb. En kväll med fokus på de egna medlemmarnas berättelse.

Vi bär alla på en berättelse om varför vi är medlemmar i Rotary. Vi har alla olika erfarenheter och tankar kring vårt medlemskap. När vi delar med oss av vår egen berättelse och lyssnar till andras ökar vi vår gemensammak berättelse om vårt medlemskap och engagemang.

Det blev ett samtal där alla som ville kunde ta till orda och berätta om sina erfarenheter och tankar. På plats fanns de som varit med sedan klubben chartrades, startades upp, för 35 år sedan och de som varit med i några månader.

Det blev berättelser om vänskap och kontakter. Personliga och affärsmässiga kontakter. Vänskap. Kunskapsspridning och kunskapsinhämtning – tack vare vare veckas föredrag om allt möjligt. Internationellt samarbete och hjälparbetare. Socialt ansvar. Insamlingar, både för lokala ändamål och internationella. Kampen mot polio. Känslan av att höra till något större. Känslan att vara välkommen i gemenskapen. Känsla av samhörighet. Känslan av att få energi av sina medrotarianer när vi möts. Att göra gott I världen och samtidigt ha trevligt tillsammans.

Alla bar med sig en berättelse om vad Rotary är för dem. Tillsammans skapas vad Rotary är för oss.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s