Hälsar på hos Rotary i Jerevan

Hälsar på hos Rotary i Jerevan

När jag bestämt mig för att åka till Armeniens huvudstad Jerevan började jag undersöka vilka Rotaryklubbar som hade möte under denna period. Två klubbar hade möte och jag tog kontakt med båda.

Redan samma dag som jag anländer skulle jag på möte, på onsdagskvällen. Men det visade sig att fastän jag varit i kontakt med klubben, så var det inte möte den dagen fastän det var sagt så.

Bättre lycka på torsdagen när jag skulle till Rotary Club of Yerevan-International. Inte nog med att jag kom dit och de hade möte. Jag fick dessutom sällskap av distriktets nominerade guvernör Ashot Karapetyan. Så roligt att få träffa en framtida guvernörskollega för Rotaryåret 2021/2022. Ashot är inte medlem i denna klubb men en av klubbens medlemmar, Arthur Miroyan,  är Assisterande Guvernör.

Armenien har sex Rotaryklubbar varav fyra finns i Jerevan. Distrikt 2452, som Armenien tillhör sträcker sig över nio länder – Armenien, Cypern, Libanon och Israel för att nämna några. Rotary Club of Yerevan-International som jag besökte har drygt 20 medlemmar varav fem kvinnor. Av klubbens egna medlemmar var 11 närvarande till slut, varav två kvinnor, samt de två gästerna.

Ett traditionellt Rotarymöte i Sverige går ut på att man äter en bit mat först. Frukost, lunch eller middag. Därefter blir det information från presidenten och andra Rotary-ärende. Slutligen håller en inbjuden talare sitt föredrag.

Mötet i Jerevan började med att jag välkomnades och fick presentera mig, mitt distrikt 2390 och min klubb Trelleborg-S:t Nicolai Rotaryklubb. Lite nyfikna frågor som fick sina svar. Efter en stund övergick träffen till att diskutera klubbens egna angeläger, på armeniska. Ashot gav kort information om vad som avhandlades.

Två stora frågor var på dagordningen. Det ena var det internationella sommarläger klubben är med och arrangerar för ungdomar i augusti. Ett läger som kommer arrangeras samtidigt som en backgammon-turnering ska genomföras. Diskussionen kring den var den andra stora frågan.

Under det lite mer än timmeslånga mötet diskuterades även klassiska frågor som mötesplats och närvaro. Klubben har en medlem som är hotelldirektör på ett annat hotell och vill flytta mötena dit till bättre villkor. Problemet är att det hotellet ligger lite mindre centralt än det nuvarande. Bra för klubbens ekonomi men hur påverkar det närvaron? Klassiska frågor.

Mötet avslutades med att jag och kvällens president traditionsenligt utbytte klubbstandard.

Någon gemensam måltid åts inte. Det fanns kaffe, te, läsk och vatten samt småkakor och typ kanapeer att äta före och under mötet.

Efter mötet bjöd DGN-kollegan Ashot mig på middag i sällskap med några av klubbens medlemmar.

Jag sitter tillsammans med Ashot och ytterligare tre rotarianer och dricker öl

Rotarianer möts i Jerevan över en öl

En trevlig avslutning på kvällen som visar på att årets tema Rotary connects the world stämmer.

En reaktion på ”Hälsar på hos Rotary i Jerevan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s