Fantastiska Mary Poppins

Fantastiska Mary Poppins

Kan en musikal bli mer klassisk än Mary Poppins? En bra ensembel, många kända sånger, glädje, omdömendramatik, magi och ett lyckligt slut.

Detta är berättelsen om de busiga barnen Banks, som skrämmer bort barnskötare efter barnskötare, Mrs Banks som känner sig osäker och obekväm i sin roll samt Mr Banks som bara jobbar, jobbar och jobbar. Barnen skriver sina önskemål om hur deras nästa barnskötare ska vara men önskelistan kastas i öppna spisen. Vips dyker Mary Poppins upp och livet blir inte som förut.

En helt vanlig barnskötare med ovanliga krafter. Eller kanske inte så vanlig trots allt. Hon är rak, tydlig, står för sina åsikter och tar ingen sk*t.

Och när familjen blivit en familj igen så fäller hon upp sitt paraply och beger sig iväg till nästa familj som behöver henne.

Det sceniska

Detta är en musikal av klassiska mått. Scenbyten som tar oss ut i parken, upp på taken, in i köket, upp på barnens rum och ner i vardagsrummet. Plus en tur ut bland stjärnorna.

Mary Poppins trollar fram en klädhängare och blommor ur sin väska. Sopborstar ur påsar och åker uppför trappans ledstång. Precis som på film, men här görs det i ”verkligheten”.

UB UB UB UB UB UB

Sång och framträdande

Så många bra och kända sånger det finns i denna musikal. Många medryckande och vackra nummer att uppleva.

Det är en mycket duktig ensemble vad gäller såväl sång som dansprestationer. Energi och glädje strålar ut från scen.

Tyvärr verkade grannen i publiken tro att det var allsångskväll på teatern. Trevligt var det dock att mitt i musikalen blev det allsång till tungvrickaren Supercalifragilisticexpialidocious.

UB UB UB UB UB UB

Avslutande omdömen

Vad kan man säga om en musikal som har allt? Det är en välspelad musikal med duktiga skådespelare. Mary Poppins är en speciell person, både fyrkantig och kärleksfull, kavat och klurig.

Nog för att lite socker med lite socker i botten så går medicinen lättare ner, men musikalen Mary Poppins är ett glädjepiller i sig.

UB UB UB UB UB UB