Six sätter den åttonde på plats

Six sätter den åttonde på plats

Musikalen Six handlar om Henry den åttondes sex fruar. I och för sig kanske det är för mycket att kalla detta en musikal. I alla fall inte en traditionell musikal.

Detta är en föreställning i en akt, mer som en show eller konsert. Allt sker i en scen och utspelar sig som en tävling om vem av de sex drottningarna som var ”bäst”. Varje drottning sjunger en sång om sitt livsöde. Två skilda, två halshuggna, en dog i barnsäng och en överlevde kungen. Vems livsöde var mest spektakulärt?

Det sceniska

En scen utan egentlig dekor, inga scenbyten och orkestern, fyra personer, på scen. Känslan av rockkonsert är pålitlig med tanke på strålkastarna och rökmaskin. Drottningarna bär moderna tolkningar av de medeltida originalen.

UB UB UB UB UB UB

Sånger och framträdande

Drottningarnas sånger är väldigt välskrivna. De presenterar dem och deras livsöden på ett roligt och intressant sätt. Väldigt bra och medryckande musik dessutom.

UB UB UB UB UB UB

Avslutande omdömen

Även om de sex drottningarna aldrig träffats, så skapar föreställningen detta möte på ett roligt sätt. Bra karaktärer som gör deras kamp om vems öde som var värst, vem mest var drottning under Henry den åttondes tid.

Dock kommer en rolig twist. De inser att det inte är Henry den åttonde som gjort dem kända. Det är de som gjorde honom känd. Utan dem alla hade han bara varit ännu en kung i raden av många.

Det är en välskriven, rolig och underhållande ”girl power”-föreställning. Inte bara är det de sex drottningarna som är kvinnor på scen. De fyra i orkestern är också kvinnor.

Six är en bra föreställning jag varmt kan rekommendera. Alltså som föreställning och konsert, inte som musikal.

UB UB UB UB UB UB

En reaktion på ”Six sätter den åttonde på plats

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s