Pennan från Trelleborg utrotar polio

Pennan från Trelleborg utrotar polio

Är det sant? Det är första rimliga frågan som man som källkritiskt tänkande person bör tänka. Svaret är så underbart – JA och nej.

Det är så klart sant, annars hade jag inte skrivit det. Sant på så sätt att den penna, en reklampenna, som jag designade för över ett år sedan bidrar i kampen mot polio. Pennan, som ser ut som en spruta, kostar 20 kronor. Ungefär en dollar blir överskottet per såld penna. För varje penna, dollar, du bidrar med så bidrar Bill and Melinda Gates Foundation med två. Det sägs att tre dollar är vad som krävs för att vaccinera en person mot polio.

Nej, så klart är det inte sant att en penna kan vaccinera någon mot polio. Kom igen. Lite källkritik och egen tankekraft skadar inte.

Men åter igen, för varje penna som säljs – på julskyltningen, på ICA MAXI, via kontakter och vänner. Via föreläsningar. Varje penna som blivit en gåva till någon privat eller på Nova Camp. Varje penna har betytt något. Varje penna betyder att en medmänniska kan vaccineras mot polio.

För varje penna som någon köpt har det betytt en peng in i kampanjen mot polio. Vi kan inte ge upp nu. Vi måste kämpa hela vägen. Vi gör det tillsammans.

och VI är ROTARY och vi är People of Action.

En penna kostar 20 kr och då går $1 till kampen mot polio.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s