Vårt viktiga arbete fortsätter

Vårt viktiga arbete fortsätter

Vi i detta sammanhang är Rotary i Distrikt 2390 och jag skriver dessa rader för att uppdatera kring vårt humanitära arbete med anledning av kriget i Ukraina. 

Första onsdagen i varje månad har jag en talkshowliknande informativ show, Rotary Wednesday Night Live. I senaste programmet kunde man se när tidigare guvernör Barbara Pawlisz, Distrikt 2231, Polen, redogjorde för det arbete som de gör. Programmet i sin helhet finns att se i efterhand på distriktets hemsida (klicka här) men det går också att se inslaget med PDG Barbara separat (klicka här).

Rotary Wednesday Night Live

Insamlingen som vårt distrikt hanterar har i dagsläget inbringat drygt 150 000 kronor. Vi har betalt ut 39 900 kronor till Distrikt 2231, Polen, och nyligen gjorde vi en utbetalning till Distrikt 2232, Ukraina, med 50 000 kronor. Vi fortsätter samla in och vi fortsätter betala ut till distrikten där rotarianerna och rotaractarna arbetar, på olika sätt, för de som är i behov av vårt humanitära stöd.

Lördagen den 28 maj kommer vi genomföra Distriktskonferensen på temat Rotary arbetar för fred. Dagen har två huvudsakliga inriktningar. Den ena delen handlar om vårt långsiktiga arbete för fred och fredliga lösningar i konflikter. För att synliggöra detta kommer vi ha fokus på Rotary Peace Centers. Sju universitet världen över med universitetsutbildningar. 

Vi kommer gå från det stora övergripande perspektivet med Past Rotary International Director Ann-Britt Åsebol som är chair för Rotary Peace Center Committee, Rotary International, till hur vi jobbar i distriktet via Past District Governor Sonja Andersson, chair för distriktets Rotary Peace Center kommitté till nuvarande student Katherine O’Brien, Rotary Peace Fellow 2020-2022,  till någon som gått utbildningen och idag jobbar med fredsfrågor, Henrique Garbino, Rotary Peace Fellow 2017-2019. Han har arbetat i Ukraina före krigets utbrott och är på väg hem därifrån i dagarna. Journalisten Heidi Avellan som är politisk chefredaktör på HD/Sydsvenskan kommer ge sina perspektiv på kriget i Ukraina. 

Andra delen av programmet hoppas jag att jag kan få hjälp med. Jag vet att det pågår en del olika projekt och initiativ runt om i distriktets klubbar men jag känner inte till dem alla. Därför vill jag gärna höra från klubbarna om vad som görs. Har fått information om att de tre klubbarna i Höganäs har en gemensam kommitté för att hjälpa de som anlänt till Höganäs från Ukraina. Jag vet att det gjorts insatser i Hörby och Hammenhög. Dessa berättelser och flera vill jag att ni delar med er av. Hör av er så att vi kan planera in dessa i programmet. 

Distriktskonferensen är till för alla som är medlem i Rotary eller Rotaract. Man får till och med ta med sig gäster som inte är medlemmar i Rotary eller Rotaract. Information finns om Distriktskonferensen den 28 maj, kl 10.00-14.30, på distriktets hemsida. Vi kommer vara på Malmö Arena hotel.

Nu när vi äntligen kan mötas igen så ska vi se till att vi blir riktigt många.
Riktigt många som möts för att prata om hur ”Rotary arbetar för fred”. 

Distriktskonferensen den 28 maj med tema Rotary arbetar för fred

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s