Snygg Pretty Woman

Snygg Pretty Woman

Den klassiska romantiska feelgood film med Rickard Gere and Julia Roberts har blivit musikal. En musikal inspirerad av filmen, men ändå med viss konstnärlig frihet i skapandet.

Prostituerade Vivian möter den fokuserade affärsmannen Edward av en slump när han lite smått kört vilse i Hollywood. För 100 dollar erbjuder Vivian Edward att hon ska ta honom till hotellet och umgås i en timme. Fast timmen blir till timmar som sedan blir till dagar. Vivian blir en form av sällskapsdam under Edwards vecka i Hollywood. Hon får låna han kreditkort för att gå ut och shoppa nya kläder. Hon följer med på både affärsmiddagar och sociala event.

Båda är medvetna om att deras relation är affärsmässig, men ändå kommer mer och mer känslor in. Så mycket känslor att de först ställer till det för sig och lämnar varandra. Men berättelsen får ett lyckligt slut.

Ready to go to Hollywood

Det sceniska

Den naturliga utmaning som finns när en film blir musikal är förflyttningen från formatet med många scener i olika miljöer till att alla scener ska ske på samma scen. Scenografin i Pretty Woman är enkel men det erbjuds många scenbyten. Vi tas enkelt runt till olika scener med en ganska enkel scenografi, effektfullt enkelt men inte så engagerande.

UB UB UB UB UB UB

Framträdande och sång

En musikal på West End i London har alltid hög kvalitet på sång och dans. I det hänseendet är Pretty Woman inget undantag utan både ensemblen och solisterna levererar på topp. Eftersom det är en ikonisk film som gjorts till musikal och karaktärerna fått egna liv så är det inte Julia Roberts och Richard Gere som spelas utan det är Vivian och Edward.

Musikalen har även en berättare som dyker upp och överraskar i olika roller. Ett trevligt inslag.

UB  UB  UB  UB  UB  UB

Sammanfattande omdöme

Musikalen Pretty Woman är inspirerad av men inte en kopia av filmen. Vill påstå att ikoniska scener och repliker har alla tagits med, även om jag tror att vissa scener spelas i liten annan ordning.

Tyvärr är en av skillnaderna mellan film och musikal musiken. Inga av de sånger, frånsett George Orbinsons ”Pretty Woman” finns med. Tråkigt för att igenkänningsfaktorn uteblir, men också tråkigt för att inga nya musikaliska örhängen har producerats. Ingen av musikalens sånger följer med mig hem. De var trevliga att lyssna på men ingen fastnade i minnet. Då ska man komma ihåg att jag har CD:n hemma och har spelat den flera gånger. Inte ens det gjorde att jag kom ihåg eller kände igen.

En trevlig musikal och underhållande kväll. Kunde notera att det nästan var 95 % kvinnor i publiken, vilket är en ovanligt hög ojämn fördelning.

UB  UB  UB  UB  UB  UB

Ensemblen får sina väl förtjänta applåder

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s