The Drifters starka kvinna

The Drifters starka kvinna

Musikalen The Drifters Girl handlar om musikgruppen The Drifters. Eller egentligen om namnet The Drifters och det affärsmässiga agerandet kring detta varumärke. Gruppen bildades 1953 och har sedan dess haft många hits under åren. Medlemmarna i denna fyrmannagrupp varierade över tid men namnet på gruppen var oförändrat.

Detta är inte enbart en musikal om en känd sånggrupp. Det är en berättelse om en afroamerikansk kvinna, med sinne för affärer, kamp dels för det hon tror på dels det hon vet är rätt. Det är berättelsen om hur hon skapade bandet och varumärket The Drifters. Men också berättelsen om hur hon fick kämpa för att behålla det hon äger när hennes man går bort. En ensam kvinnas kamp i en mansdominerad värld.

I väntan på att ridån ska gå upp

Det sceniska

På ett sätt hänger den något sparsamma scenografin samman med musikens upplägg. De fyra manliga skådespelarna spelar många olika roller i föreställningen. Deras olika roller synliggörs enkelt med att man bär en hatt, glasögon eller en annan kavaj. På liknande sätt är dekoren. Enkel men med vissa justeringar blir det en ny miljö. Enkelt och snyggt, men ändå lite tråkigt. Dock hamnar fokus tydligare på sången vilket inte gör något i detta sammanhang.

UB UB UB UB UB UB

Framträdande och sång

En musikal om en känd sånggrupp med många hits har så klart hög igenkänningsfaktor. Många bra och medryckande sånger, ibland i potpourri och ibland som hel sång, ibland som originalet och ibland nytolkningar.

Genom att ha fyra män som spelar de många olika manliga rollerna tappar man fokus på dem. Allt handlar om Faye och hennes dotter, som spelas av samma personer hela tiden. Ett klokt grepp för att lyfta fram musikalens huvudperson.

Dessutom får vi njuta av många sånger framförda av de fem. Rollen som Fayes dotter är endast en talroll. Alla sånger och karaktärer framförs av fem personer.

UB UB UB UB UB UB

Sammanfattande omdömen

En både intressant och musikaliskt bra musikal. Kända låtar som framförs som om det vore The Drifters på scen. Några egna tolkningar och några egna låtar.

Imponeras av hur en relativt liten ensemble ändå lyckas spela som om de var dubbelt så många. Olika karaktärer i samma person.

Berättelsen om Faye Treadwell var mycket intressant att få ta del av. Ett mycket trevligt sätt att lära sig historien om The Drifters.

UB UB UB UB UB UB

Hela ensemblen tar emot publikens jubel.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s