Lyckad resa tillbaka till framtiden

Lyckad resa tillbaka till framtiden

Berättelsen om Marty McFly och Doc, Doc Emmett Brown, har dykt upp som musikal. Vi tas från nutid till 1985 för att sedan landa in 1955.

Doc har lyckats uppfinna en tidsmaskin och Marty McFly åker på en tur till 1955. Där möter han sina föräldrar innan de möts. Martys mamma gillar den mystiska unge jämnårige man som dykt upp och blir förälskad i Marty, sin framtida son.

Marty måste hitta Doc så att han kan återvända till framtiden. Dessutom måste han se till att inte påverka 1955 för mycket. För då kommer framtiden se helt annorlunda ut. Och tillbaka till framtiden vill han.

Det sceniska

Detta är inte första gången jag ser en musikal på Adelphi Theater. Jag upplever att de är duktiga på att få besökarna i stämning så fort man sätter foten på teatern. Inget undantag denna gång.

Hur kan man ta en tur i tid och rum på en teater? Bevisligen med en blandning av traditionell teaterdekor och teknik. Kan det bli för mycket av det tekniska. Jo, det kan ju det och vissa tillfällen av ”för mycket” fanns men mestadels var det tillräckligt. Avslutningen var något helt fantastiskt, nästan helt utomjordiskt futuristiskt.

UB UB UB UB UB UB

Framträdande och sång

Det tog, tycker jag, nästan till slutnumret i första akten innan musikalen tog fart. Ingen av sångerna riktigt fastnade eller var riktigt medryckande. Tyvärr var inte heller själva framförande spe. Nu håller alltid framträdande i London hög kvalitet, så det var inte dåligt. Bara inte så bra som förväntat. Trevliga sånger och bra sångare men det kunde varit lite bättre.

Den excentriska Doc får ändå lyftas fram lite. Det fanns tillfällen när han var på scen som man inte riktigt kunde avgöra om det var spelat eller spontant. Bra var det i alla fall.

UB UB UB UB UB UB

Sammanfattande omdöme

Jag tycker att man lyckats med att ta berättelsen om Marty McFly från bioduken till teaterscenen. I det mesta har man valt att vara trogen filmen men gjort några ändringar.

De ändringar som gjorts eller delar av berättelsen som tagits bort saknas inte. Förändringarna gör också att musikalen blir mer självständig än bara en film som blivit tonsatt. Något tillägg vet jag inte om jag direkt tillförde storyn något.

Men, slutet förändrar helhetskänslan och gör att musikalen får bra betyg.

UB UB UB UB UB UB

Stående ovationer när vi kom tillbaka i framtiden

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s