Regional utveckling sker i dialog med medborgarna

Regional utveckling sker i dialog med medborgarna

 

Tisdagen den 26 april debatterades årsbokslutet i Region Skåne. Jag deltog i debatten och lyfte in den viktiga medborgaraspekten i olika sammanhang.

Jag lyfter fram det positiva med att vi har Demokratiberedningen, som kan föra de övergripande och strategiska diskussionerna och omvärldsspaningen. Det är också positivt att ansvariga politiker i nämnderna ska vara ute och möta medborgarna.

Det som är tråkigt är att dessa samtal inte har kommit igång. Det har varit svårstartat. Detta har också kritiserats av revisorerna i en enskild revisionsrapport och i revisionsrapporten för årsredovisningen.

Jag lyfter också fram skillnaderna mellan att ha en brukardialog och att ha en medborgardialog. Ut och prata med Skånes 1,3 miljoner invånare, inte bara de som redan är i kontakt med till exempel Skånetrafiken eller kulturutbudet.

Regionen kan utvecklas i dialog med medborgarna. Det är därför medborgardialoger, i olika former, kan användas för att öka den regionala tillväxten och främja utvecklingen i Skåne.

Ett år har gått av mandatperioden, tre år är kvar. Nu gäller det att gå ut och prata med medborgarna. Vi kan inte vänta längre!

 

Gå in på Region Skånes webbsända regionfullmäktigemöte och klicka antingen på mitt inlägg under punkt 4 Årsredovisning eller gå in i sändningen på 5 timmar 29 minuter och 20 sekunder. Där är hela mitt anförande.

 

Jag passade på att utropa ett hurra för att 2015 var året då Pågatågen började köra till Trelleborg. Det är också en viktigt del för den regionala utvecklingen och tillväxten.

 

En reaktion på ”Regional utveckling sker i dialog med medborgarna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s