Full fart i kort vecka – vecka 18

Full fart i kort vecka – vecka 18

 

En väldigt debattintensiv vecka har lagts bakom mig. I måndags hade vi kommunfullmäktige och då debatterades bland annat årsbokslutet för Trelleborgs kommun. Verksamhetsmässigt en trevlig läsning men en ekonomisk bedrövelse. Tidigare på dagen hade jag varit i Kristianstad på en träff mellan Kommunförbundet Skåne och Region Skåne. Trevligt att Skånes ”toppar” träffar för att informeras och diskutera gemensamma utvecklingsfrågor. På tisdagen var det åter dags för en tur till Kristianstad. Denna gång för att det möte i regionfullmäktige. Även här debatterades årsredovisningen och vid tre tillfällen lyfte jag demokrati- och medborgaraspekter i debatten. Det blev inlägg kring medborgardialoger kopplat till regional utveckling, hälso- och sjukvården samt generellt medborgarperspektivet för regionens utveckling.

Frukostmöte som Trelleborgs Företagarklubb arrangerade med fokus på besöksnäringen i Trelleborg och Söderslätt. Trevlig träff. En annan trevlig och intressant träff blev det på eftermiddagen då vi fick information om Trelleborgs kommuns åtagande som förvaltningsområde för finskan. Lustig nog så fick jag information om detta även på torsdagen, men då i samband med Demokratiberedningens möte. Ett bra möte med många intressanta inspel och bra diskussioner.

Våren tutades traditionsenligt in på Trelleborgen av mig under Valborgsmässoafton. Var även i år kvällens värd. En vacker vårkväll med sång från duktiga Trelleborgs kammarkör. Talet till våren hölls av kommundirektör Fredrik Geijer och eldshowen genomfördes av otroligt duktige Petter Gantelius.

 

Traditionsenligt firades Första (M)aj på (M)ötesplatsen. Årets talare var regionråd Carl Johan Sonesson, så det blev fokus på de regionala frågorna. Ett mycket engagerat gäng som var på plats och lyssnade och diskuterade. Efteråt bjöds det på en vårlig lunch som jag fixat.

Har haft en mycket bra och trevlig vecka som nu läggs till handlingarna. Vad står då och väntar i den nya veckan?

 

Måndagen den 2 maj

Träffar kommunens revisorer kring kommunstyrelsens uppsiktsplikt

Telefonmöte med en lokal entreprenör

Gruppmöte med Moderaterna inför kommande kommunstyrelse och kommunfullmäktige. Mötet inleds med ett föredrag av Madelen Rose kring HBTQ-frågor i Trelleborg.

 

Tisdagen den 3 maj

Presidiemöte, Demokratiberedningen, Region Skåne – Malmö

Träff mellan företrädare för Demokratiberedningen och Kollektivtrafiknämnden i Region Skåne – Malmö

Arbetsmarknadsförvaltningen firar 5 år. Fem år av fantastiskt arbete med verkligenhetens arbetslinje. Jobb istället för bidrag. Riktiga jobb, inte konstgjord andning.

Stämma med Sparbanksstiftelsen Öresund – Lund

 

Onsdagen den 4 maj

Förmöte med De borgerliga inför kommunstyrelsens möte

Kommunstyrelse

Vigsel

Studiebesök på den Rättspsykiatriska kliniken

Möte med Lärarnas Riksförbund kring situationen för lärare i Trelleborg

Pubkväll med De borgerliga – NY PLATS – Strandgatan 32 by Dannegården

 

Torsdagen den 5 maj

Kristi Himmelsfärds dag

Fredagen den 6 maj

Vigsel

 

Lördagen den 6 maj

Vigsel

Reser till Barcelona

 

Söndagen den 7 maj

Barcelona

Vackert om våren i Stadsparken i Trelleborg

Vackert om våren i Stadsparken i Trelleborg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s