För samtal med medborgarna om sjukvården i Region Skåne

För samtal med medborgarna om sjukvården i Region Skåne

 

Tisdagen den 26 april debatterades årsbokslutet i Region Skåne. Jag deltog i debatten och lyfte in den viktiga medborgaraspekten i olika sammanhang.

När det var dags att debattera hälso- och sjukvården i Region Skåne valde jag att lyfta in demokratiaspekten i denna debatt. Sjukvård är något som engagerar och berör medborgare. Medborgarna vill gärna diskutera sjukvården, men medborgardialogen har tystnad. Detta är beklagligt. Detta är frågor som man vill prata om – vårdcentraler, sjukhus och lasarett.

Det är mycket prat om hur vi vill utveckla regionen och sjukvården, vilka e-tjänster som vi vill erbjuda. Men, frågar jag, har man egentligen fört några samtal med medborgarna kring hur medborgarna ser på detta? Nog för att politiker är kloka företrädare för medborgarna, men medborgarna är också kloka. Det är hög tid att involvera de kloka skåningarna i samtalet kring hur framtidens hälso- och sjukvård ska vara. Skåningarna vill vara med i samtalet.

Skåningarna är kloka. Det är hög tid att börja lyssna till dem och det är så vi kan börja utveckla framtidens sjukvården.

 

Gå in på Region Skånes webbsända regionfullmäktigemöte och klicka antingen på mitt inlägg under punkt 4 Årsredovisning eller gå in i sändningen på 6 timmar 46 minuter och 50 sekunder. Där är hela mitt anförande.

 

En reaktion på ”För samtal med medborgarna om sjukvården i Region Skåne

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s