Samtal kring företagande vid besöket från Kina

Samtal kring företagande vid besöket från KinaDagens andra besök från Kina var en stor delegation. Den elva manna starka delegation kom direkt från Göteborg för att få information om Trelleborgs kommun. Denna delegation kom från Tianjan, som är en av fyra städer som styrs direkt från centralregeringen Beijing. Staden ligger i nordöstra Kina och har en befolkning på 15 miljoner. 

Stor delegation från Tianjin besökte Trelleborg

Delegationen leddes av Yunqi Wang som är Director General vid Tianjin SME Development Promotion Bureau. Övriga i delegationen var Jungang Wang, division cheif vid Tianjin SME Development Promotion Bureau, Dongxing Xia, Director, Tianjin Nankai District Committee for Economic Affairs, Huiyou Wang, Director, Tianjin Ninghe District Industry Economic Committee, Songyin Xin, Director, Tianjin Jinghai District Industry Economic Committee, Wencai Chen, vice president, Tianjin Huayuan Metal Wire Products Co. LTD, Zhenhua Ding, general manager vid Tianjin Kunpeng Electronic Co. LTD, Jian Chen, general manager vid Tianjin Xinao Paper Packaging Co.Ltd, Weizhong Jia, general manager vid Tianjin Chuangxin Investment Co. LTD, Youxiang LIU, general manager vid Tianjin Yitong Electric Technology Development Group co.Ltd samt Ma Chengyu, general manager vid Partnership Technology Development(Tianjin) Co. Ltd.

Efter den inledande informationen om Trelleborg, om kommunen och våra företag och företagsfrämjande aktiviteter påbörjades samtalet. Vi fick även möjlighet att prata om skolans villkor. En normalstor låg- och mellanstadieklass har 30-35 elever per lärare. På högstadiet är det snarare 45-55 elever per lärare. 
Det fanns en del likheter mellan Tianjin och Trelleborg, även om storleken på stad är rätt stor. En hamnstad med jordbruksbygd kring. Hamnen i Tianjan har däremot hundra färjelägen, vilket vi inte har. Viktig näring i Trelleborg är jordbruket, så även i Tianjan även om Trelleborg har 86 % jordbruksmark av den totala kommunarealen. Tianjans andel är mellan 3-4 % men kommunytan är snarare 11 000 kvadratkilometer. Stort intresse fanns för att utveckla samarbete kring jordbruksfrågor, bland annat för ett jordbruket i Kina kan bli mer effektivt och skapa högre avkastning. Det hade så klart varit spännande om något sådant kunde falla på plats. Dessutom signalerade de ett intresse av att importera livsmedel från Sverige. 

Spännande samtal. Roligt om vi kunde arbeta tillsammans kring detta framöver. 

Traditionell prydnadsskärm blev gåvan från Tianjin

En reaktion på ”Samtal kring företagande vid besöket från Kina

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s