Semestern börjar efter midsommar? Inte i vecka 26

Semestern börjar efter midsommar? Inte i vecka 26

Veckan jag lägger bakom mig kändes väldigt typiskt för en veckan före midsommar. Mycket som skulle avslutas. Måndagen var sista regionfullmäktigemötet före sommaren, tisdagen hade sista kommunfullmäktigemötet. Fast innan jag kom så långt den dagen hade jag haft besök från Ningbo och från Tianjin, två mångmiljonstäder i Kina. Hann också med och diskuterat nyföretagande och företagsamhet i Trelleborg.

Onsdagen innebar en heldag kring framtidens för ett stort spännande område i Trelleborgs centrum, nämligen Stadsparkskvarteten. Det vill säga området som sträcker sig från gamla Trelleborg Övre till Brandstationen. Många kvadratmeter i centrala Trelleborg som kan möta en ny framtid. Efter detta möte var jag och Torbjörn Karlsson (S) i Malmö för att avtacka landshövding Margareta Pålsson som nu slutar sitt uppdrag. Passade på att tacka henne för att hon lyft fram Trelleborg som ett gott exempel på där vi gör arbetslinjen till verklighet. Efter det var det en intressant kväll kring hur flyktingar uppfattar mottagandet. Verkligen intressant och givande möte. Nog första gången någon vågat fråga flyktingarna om hur de uppfattar mottagandet… En rätt rak och tydlig bild av att det daltas alldeles för mycket. Tro på människan säger jag.

Jag, landshövdingen och Torbjörn

Jag, landshövdingen och Torbjörn

 

Upploppet inför midsommarledigheten var full av trevliga ting. Samtal kring hur Trelleborg, via Trelleborg Tillsammans, ska kunna bli ännu bättre i sitt samarbete med civilsamhället. Planerade en del bra aktiviteter efter sommarledigheterna. Ännu ett besök från Kina, även denna gång från Ningbo, och sen avslutades kvällen med premiären av ”Tills döden skiljer oss åt” på Lilla Beddinge Teater.

 

Bara för att midsommar har varit betyder inte det att det är semester. I vecka 26 händer:

 

Måndagen den 27 juni

Möte med styrelsen för Trelleborgs Hamn AB

Rotary

 

Onsdagen den 29 juni

Kommunledningsresan till Finland
Dag 1. Helsingfors, med information om det finska skolsystemet och besök på svenska ambassaden i Finland.


Torsdagen den 30 juni

Kommunledningsresan till Finland
Dag 2. Besök på finska kommunförbundet, besök på Undervisnings- och kulturministeriet med information från bland annat Svenska lärarförbundet i Finland.

 

Fredagen den 1 juli

Kommunledningsresan till Finland
Dag 3. Studiebesök Ekenäs högstadieskola med information om och i kommunen.

 

Söndagen den 3 juli

Avfärd till Almedalen

Inbokade mingel:

  • Almega
  • Aspekta
  • Intellecta
  • Svensk Byggindustrinäring
  • 50/50-klubben

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s