Kvalitet, ansvar och kontroll hamnade i fokus

Kvalitet, ansvar och kontroll hamnade i fokus

 
Jag tog emot en delegation från Ningbo i Zhejingprovinsen. Det var andra besöket från staden denna vecka. En hamnstad med drygt sex miljoner invånare i östra Kina. Denna delegation bestod av representanter som jobbade med kvalitetskontroller och säkerhetsfrågor.

Delegationen var under ledning av Junqing Fu, vice Director of The Quality and Technology Supervision Bureau of Ningbo Municipality. Övriga i delegationen var Guojun Zhou, Division Chief of The Quality and Technology Supervision Bureau of Ningbo Municipality Qun Zhang, Vice Director of The Quality Inspection Academy of The Quality and Technology Supervision Bureau of Ningbo Municipality, Qingdang Chen, Branch Chief of Inspection Branch The Quality and Technology Supervision Bureau of Ningbo Municipality, Zhengfeng Yuan, Vice Director of The Market Supervision Bureau of Zhenhai District samt Shenguo Yu, Vice Director of The Market Supervision Bureau of Ninghai County.

Delegationen från Ningbo

Efter presentationen av Trelleborg kom många frågor kring kvalitetskontroller och säkerhetsfrågor gällande produkter. Jag fick förklara hur företag arbetar med sitt kvalitetsarbete och vem som han ansvar för kontroller av olika slag. Vi kom även in på konsumenters rättigheter, Allmänna reklamationsnämnden och kommunens konsumentvägledning.

Ett lustigt sidospår kom vi in på när jag berättade om Trelleborgs kommuns värdegrund – Öppenhet, Respekt, Ansvar – ÖRA. De blev väldigt nyfikna på Å, Ä och Ö. Så jag fick förklara våra tre extra bokstäver och vad vi har dem till.

Ja, vad ska vi med Å, Ä och Ö till? Räcker inte A och O?

Delegationens ledare var intresserad av fotboll och berömde det svenska landslaget. Kunde då stolt berätta att landslagsmålvakten Andreas Isaksson kommer från Trelleborg. 

En mycket engagerad och frågvis grupp tackade sedan för sig och lämnade Rådhuset. Innan de gick tillönskades de en GLAD MIDSOMMAR! Undrar om vår tolk förklarade det för dem…

 

En reaktion på ”Kvalitet, ansvar och kontroll hamnade i fokus

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s