Lite semester får man väl ändå ha i vecka 27

Lite semester får man väl ändå ha i vecka 27

 

Veckan som gick handlade om Almedalen och vikingar.  I år åkte jag redan till Gotland på söndagen. Roligt att komma dit och vara med från början, för första gången sedan 2004. Fick uppfattningen om att fler och fler börjar tidigare, eller rättare sagt börjar när veckan börjar. Det blev många mingel dessa dagar. Lyckades avverka mingel med SKL, Växjö kommun, Öresundshuset, Aspekta, Tillgänglighetsarenan, Maritima mötesplatsen, Svensk-Tyska handelskammaren, Vision och säkerligen några till.

Förutom att vara på plats när Trelleborgs kommun hade sina seminarier och när företrädare för Trelleborgs Hamn AB pratade vid seminarier, hade jag själv två seminarier att närvara vid.

Första var under måndagen. Tillgänglighetsarenan arrangerade ett antal olika debatter kring tillgänglighet. Jag deltog i debatten som handlade om hur samhället ska kunna vara skapat för alla. Behövs tuffare lagstiftning eller kan vi nå framgångar på annat sätt? Tycket samtalet blev bra.

Nästa diskussion var på tisdagen kring demokrati och medborgardialog. En bra spännande debatt som sändes via WebTV, TV Almedalen, så den går att se här. Fick tillfälle att stå upp för den representativa demokrati. Pratade bland annat om Pubkväll för kommunalrådet, vårt Ungdomsforum och hur Trelleborgs kommun jobbade med barn och unga i samhällsplaneringen. Var där som representant från kommunen, regionen och så klart Sveriges kommuner och landsting – SKL.

Kom hem på torsdagskvällen, trött och mycket glad över veckan som varit. Träffat många trevliga människor. Gått på många bra och intressanta seminarier och debatter. Fyllt på med intressanta tankar för framtiden.

Hem för att ladda om för Vikingavigseln på Trelleborgen, som är en del av Vikingaslaget på Trelleborgen. En fantastiskt trevlig och bra vigselakt. Tror säkerligen det var två tusen personer som varit där under första dagen och ett hundratal besökare var kvar under Vikingavigseln.

Lördagen blev också en dag på Trelleborgen. Jag var klädd som viking och gick mest omkring och bara njöt. Kände att detta var en skön bra dag på Trelleborgen. Kvällen bjöd på en teaterföreställning – Beowulf. Den kulturella helgen fortsatte på söndagen. Det blev en tur till Lilla Beddinge Teater och Tills döden skiljer oss åt. Ja, de spelar lika bra idag som de gjorde på premiären.

 

Veckan som kommer skulle kunna kallas semester. Men det händer en del ändå.

 

Måndagen den 11 juli

Reser till Sarajevo, huvudstaden i Bosnien-Hercegovina, min huvudstad nummer 35

 

Tisdagen den 12 juli

Sarajevo

 

Onsdagen den 13 juli

Sarajevo

 

Torsdagen den 14 juli

Reser hem från Sarajevo

 

Fredagen den 15 juli

Vigsel

Musikalen Dirty Dancing i Köpenhamn, biljetterna var min brors 40-årspresent till mig

 

Lördagen den 16 juli

Vigslar

Vikingahövdingen på Trelleborgen

Vikingahövdingen på Trelleborgen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s