En fulltecknad men lugnare vecka – vecka 36

En fulltecknad men lugnare vecka – vecka 36

 

Veckan som jag nu lämnar bakom mig har varit en känslomässig berg-och-dalbana. Alltid har att göra med Näringslivsfrukosten i torsdags. Ett liv före och ett helt annat efter. Den stora nyheten att jag ska bli Näringslivschef i Trelleborgs kommun släpptes den 1 september. Något som endast ett fåtal personer känt till och därför inget man kunnat prata om. När väl nyheten var ute så har jag fullkomligt överösts av gratulationer och glada tillrop. Så mycket kärlek och positiv energi att jag är alldeles matt. Helt otroligt och spännande. Ser så mycket fram emot mina kommande utmaningar. Tusen tankar finns i huvudet. Men, det är först den 1 oktober som jag får köra igång. Nu är det sista månaden som oppositionspolitiker och jag lovar att ge järnet in i mål.

Förutom nyheten om mitt nya jobb så invigdes den 1 september Rättspsykiatriskt centrum i Trelleborg. En stor och viktig etablering för Trelleborgs kommun. Region Skåne har satsat nästa en halv miljard på en modern byggnad för vård, forskning och utbildning i Trelleborg. Ett Plusenergihus som dessutom är mycket läckert designat. Jag minns än de första kontakter som jag tog med dåvarande regionråd Catharina Blixen-Finecke kring etableringen. Så otroligt roligt att nu, sex år senare, se den färdiga byggnaden. Roligt också att så många trelleborgare tog chansen att under söndagen besöka anläggningen.

Roligt var också beskedet jag fick under fredagen, när jag gjorde min tremånaderskontroll efter ögonoperationen, att allt ser bra ut. Jag är så glad och nöjd över att jag vågade ta steget och att möjligheten till ett glasögonlöst liv fanns. Skönt att allt verkar ha gått bra. Jag ser i alla fall bra ut 🙂

Lördagen innehöll de traditionsenliga sjöräddningarna med bland annat mig i hamnbassängen. För första gången kunde jag se allt som hände, vilket var en upplevelse. Roligt är det också att så många kommer till Hamnens dag när Trelleborgs Hamn AB bjuder in.

Lördagen avslutades med att jag var på musikalen Kinky Boots som hade Nordenpremiär på Malmö Opera. En musikal jag såg tidigare i år på Broadway i New York. Jag gillade nog Broadwayuppsättningen mer, men enskilda inslag var väldigt bra. Andreas Weise, som gjorde debut i musikalsammanhang överraskade positivt.

 

Den kommande veckan har inga kända stora nyheter på gång utan kan ses som en mer normal vecka. Normal, men ändå fulltecknad kalender.

 

Måndagen den 5 september

Trygghetsvandring kring Trelleborg C

Styrgruppsmöte i Hälso- och Trygghetsrådet

Intervju med TA inför uppdraget som Näringslivschef

Företagsrådet inom Moderaterna

Förmöte med Moderaterna i Trelleborg inför mitt sista möte i kommunstyrelsen och kommunfullmäktige

 

Tisdagen den 6 september

Ägarsamråd inom SYSAV AB – Malmö

Workshop kring Landsbygd med Moderaterna i Skåne – Malmö

 

Onsdagen den 7 september

Förmöte med De borgerliga inför kommunstyrelsens möte

Kommunstyrelsen

Besök från Kina

Pubkväll med De borgerliga

 

Torsdagen den 8 september

Demokratiberedningen i Region Skåne – Kristianstad

 

Fredagen den 9 september

Besök från Kina

Filminspelning av film kring demokrati och Region Skåne

Munskänkarna

 

Söndagen den 11 september

Mitt i byn – Stora Beddinge

 

I väntan på ett brudpar

I väntan på ett brudpar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s