Mycket snack om skatt

Mycket snack om skatt

 

Idag besöktes Trelleborg av en delegation från Yunnanprovinsen. Denna provins ligger i sydvästra Kina och har en befolkning på 43,5 miljoner invånare. Den delegation som besökte Trelleborg kom från finans- och skattedepartementet, så samtalen handlade väldigt mycket om skatter, transfereringar, finansiering av välfärd och deklaration.

Delegationen var under ledning av Chen Jianguo, Director-General vid Yunnan Provincial Department of Finance. Med sig hade han Guo Ying, Director, Financial Science Research and Education Center of Yunnan Provincial Department of Finance, Zhao Luhua, Deputy Division Chief. Social Security Division of Yunnan Provincial Department of Finance, Xu Xiaofeng, Section Chief, Economic Construction Division of Yunnan Provincial Department of Finance samt Zhang Yu, Section Chief, Education Science Technology and Culture Division of Yunnan Provincial Department of Finance och Li Yi, Section Chief, International Cooperation Division of Yunnan Provincial Department of Finance.

Delegationen från Yunnan

Delegationen från Yunnan

 

Under presentationen kom de flesta frågorna. Fick tillfälle att försöka förklara det svenska skatteutjämningssystemet och hur vårt skatteinbetalningssystem fungerar. Lite osäker på om jag vill att det ska exporteras, men gjorde i alla fall mitt bästa i att förklara det.

Var en intressant tolk att arbeta med. Hon svarade på många av frågorna själv, vilket i sig inte gjorde mig något men det var lite ovanligt. Fick snabb sammanfattning om vad hon hade pratat om, bland annat kring utbildningssystemet och allmän värnplikt.

Delegationen var mycket engagerad och ställde många frågor. Alltid roligt att ha besök som är så intresserade. Sen är utmaningen att förklara vårt system på så lättförklarligt sätt som möjligt.

Tackgåva från Yunnan

Tackgåva från Yunnan

 

En reaktion på ”Mycket snack om skatt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s