Nästan hela vecka 37 i Stockholm

Nästan hela vecka 37 i Stockholm

 

Det är en märklig känsla, att  samtidigt som huvudet bubblar av tankar inför framtiden, hålla på att avsluta det gamla. Veckan som gick innehåll många ”sista möten” för mig. Det var mitt sista möte med den moderata kommunfullmäktigegruppen, mitt sista möte inför kommunstyrelsen med De borgerliga, mitt sista möte med kommunstyrelsen, min sista Pubkväll med De borgerliga och mitt sista möte med Demokratiberedningen i Region Skåne.

Samtidigt som det känns trist och tråkigt att behöva lämna alla dessa roliga uppdrag och alla vänner, så är fördelen – tycker jag – att jag inte ska gå och dö. Jag ska bara bli tjänsteman i Trelleborgs kommun. Fast, det är ett nytt liv för mig och det blir ett annat sätt att förhålla sig till politiken och politikerna efter den 1 oktober.

Veckan som gick innehöll även en bra och rolig workshop med Moderaterna i Skåne kring landsbygdsfrågor. Ett engagerat gäng som jag hade förmånen att vara workshopledare för. Det är däremot något som jag kan göra fler gånger framöver – hålla workshops, för det ska göras av oberoende personer. Gillar att tänka ut bra upplägg. Gäller faktiskt att tänka till och få bra och meningsfulla upplägg.

Under veckan som gick hann två delegationer från Kina med att besöka Trelleborg. Först en delegation från Yunnanprovinsen och sedan en från Anhuiprovinsen. Olika provinser men med samma intresse, nämligen skatter. Jag gjorde mitt bästa för att förklara det svenska skattesystemet och hur vi organiserar oss här.

Som ett sista uppdrag i Demokratiberedningen var jag med och spelade in en kort film om demokrati vs diktatur. Ett samtal med en gymnasieelev från Söderslättsgymnasiet. Spännande samtal. Ska bli kul att se filmen.

Om det var sista gången jag fick hålla invigningstalet vid Mitt i byn låter jag vara osagt. Jag trodde jag gjord det en sista gång 2014, men gjorde comeback idag. Gör det gärna igen.

 

Veckan som kommer bjuder på

 

Måndagen den 12 september

Besök från Kina

Samtal med en företagare i Trelleborg

Besök från Kina

Möte kring Trelleborg Tillsammans

Rotary

 

Tisdagen den 13 september

Skriver hyreskontrakt mellan Synskadades förening och FUB

Inspelning av demokratifilm

Flyger till Stockholm

 

Onsdagen den 14 september

SKL:s Ordförandedag – en nationell träff för kommunstyrelsens ordförande och ledande oppositionsråd – Stockholm

Gruppmöte med Moderaterna på SKL – Stockholm

 

Torsdagen den 15 september

Förmöte med Moderaterna på SKL – Stockholm

Mitt sista möte med Beredningen för demokratifrågor på SKL – Stockholm

Fotografering – Dagens Samhälle Karriär

Musikalen ”The Phantom of the Opera” på Cirkus – Stockholm

 

Fredagen den 16 september

Nätverket för utvecklandet av medborgardialog i kommuner och landsting/regioner på SKL – Stockholm

Intervju, Dagens Samhälle Karriär

Musikalen ”Bullets over Broadway” på Göta Lejon – Stockholm

 

Gott om folk på Mitt i byn

Gott om folk på Mitt i byn och underbart skönt väder

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s