Stort intresse för kulturellt utbyte

Stort intresse för kulturellt utbyte

Vid dagens besök från Hexidistriket i den stora hamnstaden Tianjin blev det mycket diskussioner kring utbyte. De var väldigt intresserade av att inleda ett utbyte med Trelleborgs kommun kopplat till kultur och bildning. Dessutom lyfte de fram likheterna med att både Tianjin och Trelleborg är stora hamnstäder. De var väldigt intresserade av att få till kontakter för export av jordbruksprodukter samt allmänna näringslivskontakter.

Tianjin är en av Kinas handelsfrizoner och den näststörsta handelsstaden i Kina efter Shanghai. Drygt 15 miljoner invånare och i Hexidistriktet bor ungefär 1,5 miljoner invånare.

Delegationen var under ledning av Gao Wenhong, Director of Bureau of Culture of Hexi District of Tianjin Municipality. I delegationen fanns även Li Yuechun, The Secretary-General of Art Association of Tianjin Municipality, Liu Hanyuan, Chief of office of Hexi Sub-District Office of Tianjin Municipality, Liu Qin, Curator of Culture Centre of Hexi District of Tianjin Municipality, Wang Yawen, Section Chief of Culture Centre of Hexi District of Tianjin Municipality samt Erik Jiang från Tianjin Huabo WenTong Education Consulting Co. Ltd, Tianjin Asia-Pasific Economic and Trade Association samt Young Enterpreneurs Association of China.

Delegationen från Hexidistriktet i Tianjin. Mannen längst till höger har gjort tackgåvan, enligt gammal kinesisk tradition.

Delegationen från Hexidistriktet i Tianjin. Mannen längst till höger har gjort tackgåvan, enligt gammal klippnings kinesisk tradition. Tog honom tre veckor att göra denna tavla.

 

Diskussionerna blev väldigt konkreta, vilket är trevligt, när det gäller möjliga samarbeten och utbyten. De planerar redan att återvända till nästa år för att har uppvisningar. De hade precis avslutat ett antal uppvisningar i Danmark. Det hade helt klart varit roligt att kunna ta emot dessa nästa år. Kanske låta dem visa upp sig på Trelleborgen? Låta vår historia och vikingar möta deras kultur? Dessutom finns det förutsättningar för att skapa nya spännande möten mellan oss. Något som kan bli givande för båda parter. Ett bra konkret utbyte. Ja, givetvis vill de gärna se att vi kommer på besök till dem framöver också.

 

 

 

En reaktion på ”Stort intresse för kulturellt utbyte

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s