Stor nyfikenhet på Trelleborg

Stor nyfikenhet på Trelleborg

 

Dagens andra delegation kom från Zhejiangprovinsen. Provinsen har drygt 55  miljoner invånare och huvudorten är Hangzhou med drygt 7 miljoner invånare. Staden ligger inte långt från Shanghai.

Lite panik var det precis innan de kom. Inte nog med att de kom tio minuter tidigare än utsatt tid, vilket är trevligt, men kaffet och teet var borta. Så innan jag kunde välkomna gästerna till Trelleborg var det vild jakt på det försvunna kaffet. Jag hann precis duka klart på mitt rum när klockan slog 14.30 och de skulle officiellt välkomnas.

Delegationen bestod av Zhong Tianming, Division Chief, Cultivated Land Protection Division   of Zhejiang Provincial Department of Land and Resources, Zhang Jia, Division Chief & Translator, Land Use Planning Division of Zhejiang Provincial Department of Land and Resources, Chen Junwei, Deputy DirectorTranslator, Office of Zhejiang Provincial Department of Land and Resources, Zhang Qihua, Deputy Director, Zhejiang Provincial Department of Land and Resources Law Enforcement and Supervision Bureau och Yan Qingliang, Director, Land consolidation Centre of Zhejiang Provincial Department of Land and Resources.

 

Delegationen från Zhejiang

Delegationen från Zhejiang

Roligt var att notera att de ställde frågor på allt som jag inte förklarade, för bilderna som visas är väldigt omfattande ibland. De nöjde sig inte med at bara få reda på att 86 % av kommunens areal var åkermark och 10 % bebyggd yta. De ville veta vad resten var och vem som ägde den. Alltid roligt att få många frågor och tala inför en engagerad grupp besökare. Dessutom har jag haft samma tolk vid de senaste fyra besöken, vilket gör att hon berättade mycket av vad jag skulle berätta.

Givetvis väcker våra planer kring hamnflytt och förverkligandet av kuststad 2025 stor nyfikenhet och beundran. De undrade också om det fanns utrymme för kinesiska investeringar i Trelleborg, vilka jag mer än gärna välkomnade.

En reaktion på ”Stor nyfikenhet på Trelleborg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s