Tillbaka till jobbet – vecka 32

Tillbaka till jobbet – vecka 32

 

Veckan som gick innebar i princip bara en sak, semester i Astana. Mitt besök i Kazakstan var kanske inte direkt den klassiska semesterresan. Många steg, drygt 150 000 steg, vandrades på gatorna i Astana i strålande sol och 30-35 graders värme. Jag lyckades dessutom besöka Rotaryklubben i Astana och fick via kontakter där också möjlighet att besöka Nazarbayev University. En träff som förhoppningsvis kan leda fram till nya kontakter mellan dem och både Lunds universitet och Malmö Högskola. Jag kommer i alla fall föra budskapet vidare till personer där, sen får vi se hur det går.

Förutom att få möjlighet att besöka en huvudstad så var anledningen till resan världsutställningen EXPO 2017. En fantastiskt spännande upplevelse.

Ja, resan i sig till Astana var en upplevelse. Jag vet att jag hade någon form av fördomar kring Kazakstan när jag åkte iväg. Kan nog inte riktigt sätta ord på dem, men det var väl inte direkt att jag förväntade mig en pulserande storstad. Astana med sin dryga miljon invånare är en storstad med många fantastiska byggnader. Lite udda är det ändå med en stad som har ett gammalt centrum och ett nytt. Jag bodde i de äldre delarna av staden, som hade sin karaktär. En dryg halvmil bort fanns de nya moderna husen. Helt otroliga i sin arkitektur, många fontäner och grönytor. Det är helt klart att detta är en stad som växer fram utan att behöva ha tankar kring förtätning. Givetvis kommer mer och resan till Astana längre fram.

Det jag kan säga om resan till Astana är att den blev inte vad jag hade tänkt. Jag vet inte vad jag hade tänkt. Men jag är positivt överraskad till allt jag såg där.

Väl hemkommen var det att återvända till vardagen, förrätta en vigsel och njuta av sista helgen av semester. Nu är det åter dags att börja jobba.

 

Måndagen den 7 augusti

Kommundirektörens stabsmöte

Lunch med Mr Jiang från Tianjin inför resan dit senare i månaden

Möte kring delårsrapport 2

Styrelsemöte med Rotary

Möte med Rotary där vi kommer prata om hur vi förverkligar visionen om en BRA Rotaryklubb

 

Tisdagen den 8 augusti

Avstämnings möte med kommundirektören

Studiebesök på Jordberga gård

 

Onsdagen den 9 augusti

Reser till Rostock för att närvara vid Hanse Sail Rostock 2017

 

Torsdagen den 10 augusti

Deltagare vid Stena Lines evenemang på Hanse Sail Rostock 2017

 

Fredagen den 11 augusti

Hemresa från Hanse Sail Rostock 2017

 

Lördagen den 12 augusti

Vigslar

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s