Mer än halvvägs genom maj – vecka 21

Mer än halvvägs genom maj – vecka 21

 

Ibland blir det som man vill och planerar. Ibland blir det både bättre och sämre. Veckan som gick blev på totalen en riktigt bra och trevlig vecka, även om en hel del blev helt annat än planerat.

Det kaos som utbröt i flygrummet över Stockholm påverkade veckans avslut. Skulle ha kommit hem på torsdagskvällen men kom hem fredag eftermiddag. Detta efter en stunds väntande på Bromma, en extra hotellnatt i Stockholm sen tåg till Lund, flygbuss till Malmö Airport och därefter körde jag hem. Hem för att vända i dörren och köra iväg till en vigsel. Märkligt mentalt slutkörd efter denna pärs körde jag hem istället för att festa med Moderaterna på Sverigemötet. Ibland är man inte alls i festhumör. Tråkigt, eftersom Sverigemötet var ett stenkast bort.

Veckan i övrigt var trevlig. Intressant träff med Region Skåne om trafikförsörjningsprogrammet på måndagen. Lite lustigt var det att jag inte kunde vara med till slut för att vi hade möte i Trelleborg om parkeringsstrategin. Två sidor av samma mynt kan man säga. Efter det en träff med vår bildningschef Jytte Lindborg för att se vilka bra saker vi gör i skolans värld som bör lyftas upp nationellt. En kväll avslutades på Rotary.

Val 2018 hamnade i fokus när valnämnden träffades för första gången denna mandatperiod. Bra diskussioner kring vilka vallokaler, valkretsar och förtidsröstningslokaler som vi ska ha. Detta efter ett bra möte som kändes som en uppstart av Trelleborg Tillsammans. Ett arbete som legat i träda efter maktskiftet. Nu kanske vi kan få fart i det arbetet. Tisdagen avslutades med att Moderaterna och Liberalerna hade en gemensam träff. De borgerliga i Trelleborg hade bjudit in kommundirektör Fredrik Geijer som presenterade sig och sina tankar för framtiden. Ett bra och uppskattat trevligt möte.

Onsdagen kunde ha börjat tidigare om vi fått kallelse till mötet med Investeringsberedningen, men eftersom kallelse uteblev så uteblev Moderaterna och Liberalerna. Vi kom däremot till kommunstyrelsens arbetsutskottsmöte en timme senare. Ett möte som höll på länge och under tidspress. Dock kunde det konstateras att Trelleborgs kommun kommer bidra med pengar till Prins Oscars lekpark trots att många andra kommuner anser att det inte faller inom den kommunala kompetensen. Snabbt iväg till Stockholm efter detta och trevliga möten med Moderaterna på SKL. Dessutom ett bra möte med Beredningen för demokratifrågor där vi bland annat hanterade remissyttranden kring civilsamhället och demokratiutredningens många olika förslag.

En intensiv vecka läggs till handlingarna. Vad kommer då nästa vecka bjuda på?

 

Måndagen den 23 maj

Träffar Sajad, en av kommunens ensamkommande ungdomar

Förmöte med De borgerliga inför kommunfullmäktige

Kommunfullmäktige där bland annat jag kommer få svar på mina frågor om kommunens ekonomi.

 

Tisdagen den 24 maj

Utökad Alliansledning, Region Skåne – Malmö

MalmöLundregionen sammanträder – Svedala

Protestmöte i Stadsparken för Palliativa avdelningen vid Trelleborgs lasarett

 

Onsdagen den 25 maj

Möte kring Trelleborg Pride

Akademiska Föreningens Överstyrelse – Lund

 

Fredagen den 27 maj

Skåneforum med Moderaterna i Skåne. Huvudtalare Jessica Rosencrantz från Trafikutskottet – Malmö

 

Lördagen den 28 maj

Moderaterna i Trelleborg håller Öppet hus med riksdagsledamot Boriana Åberg från Trafikutskottet som huvudtalare.

Vigsel

 

Söndagen den 29 maj

Mors dag

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s