Julens firande börjar i London

Julens firande börjar i London

 

Jag kan bara erkänna det. Mitt förhållande till London är märkligt. Många människor berättar för mig hur de älskar London. Hur gärna de åker dit och fyndar än det ena, än det andra. Jag känner inte den fullkomliga blinda kärleken. Samtidigt har det blivit en del av min jultradition att åka dit. Dock, aldrig förr har jag varit iväg så sent som i år. Att åka iväg helgen som avslutas med fjärde advent var nytt för mig. Normalt sett så åker jag hem antingen söndagen som är första eller andra advent. Av olika skäl i år så var det först sista helgen före jul jag kunde ta en tur till London.

En annan annorlunda sak med årets resa till London var att jag redan i förväg hade bestämt mig för vilka musikaler som jag skulle se. Sent på torsdagen reste jag iväg från Trelleborg till London. Kom till mitt hotell som erbjöd en märklig upplevelse. Hotellet var bra. Hyfsat bra rum om än det bara var två meter på bredden, så jag fick precis plats i sängen. Relativt lågt pris, helt OK standard och relativt centralt i stan. Toalett och dusch på rummet samt frukost ingick, som dessutom serverades vid bordet. För att vara i London var det ett bra hotell. Överväger att faktiskt bli återkommande kund där, vilket är udda med tanke på att jag inte vill upprepa mig själv. Hotellet, Ridgemount Hotel på Gower Street,  är verkligen värt att besökas igen.

Kvällarna är bokade, men dagarna är helt obokade. Jag går dit näsan pekar och ser vart benen bär mig. Jag vet inte vad som for i mig denna gång, men alla lockande skyltar som signalerade rea i än den ena affären, än den andra lockade mig. Tur att jag valde att resa med en halvfull stor väska från hemmet, för när vi skulle hem var den allt annat än halvfull. Bra erbjudande på kläder av lite olika slag.

Jag har försökt förstå varför jag älskar att hata London. Jag älskar storstäder – utbudet, pulsen och möjligheten att försvinna i mängden. Tänk, det finns faktiskt ställen  på jorden där folk går fortare än mig ❤  Dock lyckas jag inte finna något ställe att äta på under eftermiddagen/kvällen. Gillar inte pubkonceptet och restaurangerna är alltid så överstiliga. Dessutom så tycker jag att om jag nu är i London så är det engelsk mat jag ska äta, inte annan mat från var som helst i världen. Komplext? Jajemensan. Därför är det bra att jag hamnar på hotell som erbjuder frukost så jag får lite näring om dagen.

Winder Wonderland i Hyde Park är ett måste när jag besöker London. Inte så mycket för att åka i karusellerna, utan mest för att ha varit där och känt stämningen. I tio år har denna julmarknad arrangerats. Har själv varit där ett par år i rad. Fyra kanske?

Mycket är det samma från år till år i Hyde Park, men ändå är det roligt att besöka det varje år. För att se skillnaderna och för att upptäcka något nytt. I år passade jag på att dricka varm cider på en roterande bar.  En karusell som gjort till bar.  Kul, men snurrigt, koncept.

Dekorationerna över gatorna är varierande och vackra. Olika delar av staden har olika teman och profiler. Änglarna som hänger över Regent Street var otroligt vackra. Över Oxford Street hänger kulor som växlar färg vilket också är väldigt vackert. Dessutom är det storslagna dekorationer på butikernas fasader. Det är en sann fröjd att gå och titta på dessa utsmyckningar och hur skyltfönstren pyntats. Här läggs det ner tid, kraft och pengar.

En an anledningarna att jag åker till London är för att njuta av musikaler. Utbudet är stort, men eftersom jag är återkommande besökare så finns det inte så mycket att välja mellan. En musikal jag under längre tid, i både London och New York, sett reklam för är Matilda. I år blev det denna musikal som jag valde att besöka under fredagen. Lördagens musikal blev School of Rock.

Förutom att shoppa och gå på musikal blev det i år att jag tittade in på British Museum. Det var nog mest för att museet låg i närheten av hotellet och jag kände att någon gång när jag är i London måste jag göra ett besök där. Detta är ett museum man kan lägga hur många timmar på som helst, men jag valde att vara där i lite mer än en timme. Störst fokus fick mumierna, även om de få tingen från vikingatiden som fanns också fångade mitt öga.

Med i väskan hem från London fanns en del engelska julläckerheter. Roligt att kunna bjuda på lite udda smaker till glöggen på Lillejulafton när familjen kommer på besök. På något sätt är inte ett julfirande komplett om inte jag först varit i London och skuttat runt där. Lite annorlunda smaker finns med hem och jag fått fylla på mitt behov av storstadspuls och musikaler.

 

Ängel över Regent Streent

Ängel över Regent Street

En reaktion på ”Julens firande börjar i London

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s