42nd Street är en storslagen succé

42nd Street är en storslagen succé

Denna musikalkväll började lite annorlunda än vanligt. De flesta musikaler börjar kl 19.30. Denna börjar kl 20.00. Just denna kväll började den senare till följd av händelser vid Oxford circus. Men en liten kompensation fick vi, en gratis drink så jag tror ingen klagade över den sena starten. Stor förståelse uppvisades dessutom för själva förseningen i sig, redan före löftet av en gratis drink.

Men starten var en riktig smakstart. Ridån går upp och scenen är fylld av steppande dansare. Detta är en musikal som bygger på en storfilm från Hollywood. Det ena sång- och dansnumret efter det andra avlöser varandra.

42nd Street är berättelsen om en ung flicka som kommer till New York för att få följa sin dröm. Få möjligheten att bli en stjärna och hon har naturlig talang för sång och dans.

Hon får en chans att vara med i den nyskrivna musikalen ”Pretty Lady”. Huvudrollsinnehavaren i denna musikal är en gammal stjärna som nog är begåvad, men också flickvän till den miljonär som är pjäsens huvudsponsor. En kärlekshistoria som känns ensidig eftersom hon har kvar sin gamla kärlek vid sidan om.

Under genrepet inför premiären råkar vår stjärna bryta benet. Regissören tänker ställa in allt, då förslag kommer att nykomlingen ska ta rollen. Så blir det och succén är given.

Det sceniska

När det gäller det sceniska uppfyller 42nd Street ens förväntningar. Klassiskt och storslaget. Det är vad man förväntar sig av en Hollywoodfilm och musikal.

Vi tas tillbaka till 1940-talet och teatern i sig är gammal och anrik, vilket ger den perfekta inramningen. Det är bra att man valt att hålla sin klassiska stil.

UB UB UB UB UB UB

Framträdande och sång

Jag vill lära mig att steppa. Det var så otroligt inspirerande och medryckande att se trettio, kanske fyrtio eller femtio, personer på scen som dansar tillsammans. En övermäktig upplevelse att se en stor scen fyllas av denna dansglädje.

Ensemblen gör musikalen. Bensparkar, synkroniserade danser och en enorm energi strålar ut från scen. Det är en fantastisk känsla att se något live som bara setts på film tidigare.

En klassisk musikal har många kända örhängen och det är trevligt att höra dem i sitt sammanhang.

UB UB UB UB UB UB

Avslutande omdöme

En klassisk musikal i klassiskt snitt. Timmar av underhållning i en värld utan bekymmer. Till och med när de har problem så löser man det med sång och dans.

Ensemblen gör hela musikalen. Överdrivet många dansare gör musikalen till en höjdare.

Fantastiskt duktiga dansare och givetvis väldigt duktiga sångare. Det går rysningar genom kroppen vid ett par tillfällen.

En musikal man lämnar med ett leende på läpparna, sånger i huvudet och stepp i benen. Vad mer kan man begära?

UB UB UB UB UB UB

3 reaktioner på ”42nd Street är en storslagen succé

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s