Succé med syntolkad stins

Succé med syntolkad stins

Synskadades riksförbund SRF i Trelleborg med omnejd såg söndagen den 15 juli Lilla Beddinge Teaters uppsättning av musikalen Stinsen brinner. Föreningen har många olika typer av medlemsaktiviteter men detta var första gången på Lilla Beddinge Teater. Det var också första gången som en föreställning var syntolkad på teatern. Detta gjordes möjligt tack vare ekonomiskt bidrag från Trelleborgs kommuns kulturnämnd.

Denna medlemsaktivitet började med gemensam transport från Trelleborg C till teatern, där vi kunde avnjuta en god räkmacka före föreställningen. I pausen bjöds det på kaffe och kladdkaka. Ett 25-tal besökare, de flesta medlemmar i föreningen, kunde med hjälp av syntolken Helena Frank från Ordvärlden uppleva föreställningen.

Tack vare gott samarbete med Lilla Beddinge Teater, god syntolkning av Helena Frank och ekonomiskt stöd från Trelleborgs kommun kunde föreställningen tillgängliggöras för fler. Ett lyckat arrangemang som säkerligen kommer få sin uppföljning nästa år. Dessförinnan blir det flera andra medlemsaktiviteter.

På plats i salongen för att få instruktioner och det tekniska på plats innan resten av publiken kommer in.

 

Denna text har varit publicerad i Trelleborgs Allehanda som föreningsnotis den 2 augusti 2018.

 

 

 

4 reaktioner på ”Succé med syntolkad stins

  1. Underbart när kultur når ut på bred front, till alla!
    Ett mycket bra initiativ!
    Applåderar gör jag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s