Min sista vecka som politiker – vecka 39

Min sista vecka som politiker – vecka 39

 

Många blad har vänts i mina kalendrar över åren. Veckan jag nu vänder bladet till är en stor omvälvande vecka. Jag slutar ett liv som jag levt på fulltid sedan 1/1 2007. Ett nytt spännande liv tar vid. Många dörrar stängs, men nya öppnas. Det känns otroligt roligt och spännande, men samtidigt tråkigt och lite sorgligt.

Lite av det nya livet fick jag testa under veckan som gick. Hela onsdagen tillbringade jag med Trelleborgs FF:s affärsnätverk. Verkligen roligt och givande. Gav energi och en del tankar inför framtiden.

Två vigslar och tre besök från Kina hann jag också med. Saker jag får lov att göra även i min nya roll, även om det blir med vissa restriktioner. Veckans besök från Kina kom från Zhejiang, Hangzhou och Shenzhen.

Kanske symboliskt att en vecka innan jag slutar, så drog vi igång höstaktiviteterna inom Moderaterna i Trelleborg. Vi körde kampanj på stan och Öppet hus på (M)ötesplatsen med riksdagsledamot Ewa Thalén Finné som huvudtalare. Jag blev avtackad av styrelsen, och visst det var en svår stund. Men, nu hänger jag in min blå M-jacka och tar på mig en annan typ av blåställ.

 

Det blev ännu en kulturell och musikalisk helg. Lördagskvällen blev på Malmö Arena med Orups fantastiska show Viva la Pop! Bra underhållning av en av Sveriges bästa artister och låtskrivare. Underbart att kunna ta tåget till och från arenan. Smidigt och enkelt.

 

 

Det blev än ett besök på Malmö Opera för att se musikalen Kinky Boots. Denna gång var det Synskadades Förening i Trelleborg med omnejd som skulle se musikalen. Jag agerade chaufför och ledsagare. Trevligt att få vara med och musikalen är bra.

 

 

Min sista vecka som politiker består av följande:

 

Måndagen den 26 september

Träff med Akademiska Föreningens verksamhetschef – Lund

Förmöte för sista gången för mig med De borgerliga inför kommunfullmäktige

Kommunfullmäktige – mitt sista men det första som sänds via web-TV

 

Tisdagen den 27 september

Förmöte med Allians för Skåne

Mitt sista Regionfullmäktige i Kristianstad

 

Onsdagen den 28 september

Mitt sista styrelsemöte i Trelleborgs Hamn AB

Förfest inför Betonggalan – Malmö

 

Torsdagen den 29 september

UF-företagen i Trelleborg möter Draknästet. Jag är en av drakarna

SYSAV:s oktoberfest. Min första och sista

 

Fredagen den 30 september

Min sista dag som politiker.

Möte med SIBC i Malmö kopplats till Region Skånes Demokratiberedning

 

Lördagen den 1 oktober

Trelleborgs kommun får en näringslivschef och han heter Ulf Bingsgård

Oktoberfest på Jordberga

 

Söndagen den 2 oktober

Trelleborgs FF möter IK Sirius

 

 

…….men nu ska jag skriva mina avskedsansökningar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s