Ulf och de 24 000 rotarianerna

Ulf och de 24 000 rotarianerna

En av de första saker jag bestämde mig för som president i Trelleborg-S.t Nicolai Rotaryklubb var att jag skulle åka på Convention. Ett passande slut på Rotaryåret och året som president. Föga visste jag då att jag även skulle vara assisterande guvernör i vårt distrikt 2390.

Jag ska vara ärlig och erkänna att jag inte är någon större fan av massmöten. Fick ju uppleva ett och annat under min tid i Moderaterna. Sverigemötet fick en viss känsla av ”hallelujamöte” så det var väl lite det jag var inställd på. Och med detta sagt. Ett Sverigemöte hade kanske 2 000 deltagare. Ett Rotary Convention har upp emot 30-35 000 rotarianer på plats. Hur tänkte jag nu?

Conversation i Toronto

Tusentals rotarianer I Toronto

Nyfikenhet är en av mina drivkrafter. Bestämdhet en annan. Nyfiken på att få uppleva det som alla tycker är så fantastiskt. Bestämd att göra det jag tänkt uppleva. Sagt och gjort. Resan till Toronto bokades och på midsommarafton bar det iväg.

Upplevelsen blev en form av blandning mellan Almedalen och Sverigemötet blandat med Skånemässan.

Almedalen i form av att det är många högdjur på plats som talar. Inte varje dag man får möjligheten att lyssna till prinsessan Anne av Storbritannien. Men även att man själv bär ansvar för att välja seminarier som passar och är det fullt så är det fullt. Där är skillnaden mot Sverigemötet och andra konferenser. Där har man valt seminarium i förväg och lokalerna är anpassade efter förväntat deltagarantal. Inte heller samma ”halleluja moment” när världspresidenten talade jämfört med partiledartalet. Dessutom får fler talartid på stora scenen. Men Skånemässan då? Det kallas House of Friendship. En uppsjö av försäljare av olika typer av Rotaryprylar. Pins, hattar, jackor, västar, pins och pins och vimplar och slipsar. Som sagt, en uppsjö av det mesta man kan tänka sig. Men det finns också utställare av lite vanligt slag. Vissa som säljer pärlor, massagemaskiner men de absolut flesta står och informerar om sina Rotaryprojekt.

Välkommen till House of Friendship

Det mesta kan hittas i House of Friendship

Invigningen av Rotary Convention

Seminarium i olika frågor viktiga för Rotary

Prinsessan Anne av Storbritannien invigningstalar

Convention är ett bra sätt att få inspiration och kontakter. Det hänger helt och hållet på dig själv. Bjud in till samtal. Prata med en rotarian i hissen på hotellet. Eller när du står i kön till något. Eller när du är busig och smiter iväg på en bussresa till Niagarafallen I tron att du är den ende som skolkar från Convention bara för att upptäcka att alla i bussen tänkt samma sak.

Gamla vänner finner varandra

Nya bekantskaper skapas

Med 24 000 rotarianer från 175 länder finns det en ocean av möjligheter. Du springer på någon du känner. Du springer på så många du inte känner. Men, en sak har vi gemensamt. Vi är medlemmar i en och samma organisation. Vi är alla rotarianer.

Från världens alla hörn

5 reaktioner på ”Ulf och de 24 000 rotarianerna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s